Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

A gazdaságról tárgyalt B. Nagy László Sanghajban

– A kínai fél a Csongrád megyében előállított prémium minőségű, megbízható élelmiszerek iránt komoly érdeklődést mutat – mondta B. Nagy László.
B. Nagy László Szeged és a Homokhátság fideszes parlamenti képviselője egyhetes hivatalos látogatásra érkezett Sanghajba, ahol a Szegeden járt delegáció, a SCOFCOM (Sanghaji Kereskedelmi Tanács) vezetése fogadta.

A képviselő, a kormányhivatal, illetve a Csongrád megyei Közgyűlés meghívására tavalyi decemberben Szegedre érkezett delegáció komoly lehetőségeket lát Csongrád megyében. B. Nagy László a kínai nemzetközi gazdasági és kereskedelmi együttműködésért felelős hivatal vezetésével folytatott tárgyalást követően elmondta, a választókerületében előállított mezőgazdasági termékek kínai piacra való eljuttatásában a jövőben még aktívabb szerepet kíván játszani, melyhez kéri a kínai fél támogatását is.

B. Nagy László vendéglátóival a Külügyi Hivatalban
B. Nagy László vendéglátóival a Külügyi Hivatalban

Az ELI Lézerkutató Központ, valamint a hozzá tartozó Tudományos Park kapcsán B. Nagy találkozott Ms. Xin Chunhua asszonnyal, a Kínai Népi Tanács Sanghaji Állandó Bizottságának elnökségi tagjával. A nemzetközi fejlesztésekben és befektetésekben is érdekelt üzletasszonyt a képviselő meghívta Szegedre – az épülő ELI-vel kapcsolatos tájékozódás lehetőségét
Ms. Xin Chunhua asszony örömmel fogadta.
– Szegednek és térségének vissza kell szerezni a rendszerváltás után elvesztett piacait és újak után is kell néznie. Kína a magyar kereskedelempolitika fókuszában áll és ezt fel kell tudni érdemben használni arra, hogy gazdasági kapcsolatainkat szorosabbra fűzzük – mondta B. Nagy László.

MMD. Zhong Xiao Min a SOFCOM elnökhelyettese köszönetet mondott a képviselőnek, amiért Sanghaj város és Csongrád megye kapcsolatait ily módon is erősíti. A 20 millió lakosú Sanghaj kereskedelmi fejlesztési stratégiájáért, valamint a teljes piacért felelős szervezet mellett a képviselő tárgyalt a Sanghai Invest európai részlegvezetőjével, Mr. Sun Fanggal, valamint az élelmiszer-elosztás mintegy 75%-ért felelős Bright Food Csoport vezetőjével.

A 82 milliárd yüan tőkéjű, élelmiszer-feldolgozással és előállítással, valamint értékesítéssel foglalkozó vállalkozás Kína 77. legnagyobb vállalata. – A kínai piac felvevőképességére, a megváltozott vásárlói szokásokra, valamint a tengeren túli, így európai mezőgazdasági termékek iránt megnövekedett keresletre lehet alapozni. A kínai fél a Csongrád megyében előállított prémium minőségű, megbízható élelmiszerek iránt komoly érdeklődést mutat – mondta B. Nagy László. A képviselő ismertette a megye ágazati stratégiáját, valamint a befektetési lehetőségekről is tájékoztatta a kínai vendéglátóit.

Meghívó A képviselőt látogatása alkalmából külön fogadta a Sanghaji Külügyi Hivatal vezetése – őket B. Nagy László a Kormányhivatal vezetőjével, Juhász Tündével és a megyei közgyűlés elnökével, Kakas Bélával látja vendégül áprilisban Szegeden, ahol megnyitják a „Shanghai Four Seasons" című kiállítást.
A Csongrád megyei honatya találkozott a JuneYao Csoport képviselőjével – ez egy modern élelmiszer-ipari és technológiai, valamint befektetésekben és szolgáltatásokban is érdekelt óriásvállalat. A több, mint 9000 embert foglalkoztató, 20 milliárd jüan tőkéjű cégcsoport képviselője elmondta, 18%-os részvénypakettjük van a China Eastern Airlines Wuhai Kft.-ben, ami a 2013-ban vásárolt 34 vadonatúj utasszállító repülőgépparkjával Kína legfiatalabb légitársasága. A cégcsoport képviselője arról tájékoztatta a szegedi képviselőt, hogy a közeljövőben tervezik nemzetközi járataik elindítását is, amelyek egyik állomása akár Magyarország is lehet. 

B. Nagy László megjegyezte, Kína és Magyarország között jelenleg nincs közvetlen járat, amely jelentős korlátokat szab a két ország kereskedelmi, turisztikai fejlesztésének, ezért minden lehetséges módon támogatja a kezdeményezést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősödött hétfőn a forint

Az euró jegyzése délután négy órára 310,77 forintra csökkent a kora reggeli 310,90 forintról. Tovább olvasom