Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

A jó cuccokért mindent: adósságokba verik magukat a fiatalok

A fiatalok inkább kölcsönöket vesznek fel és adósságba verik magukat, csak hogy fenntartsák az óhajtott életszínvonalat, amit tisztán saját keresetükből nem tudnának megengedni maguknak.
A második, Nagy-Britanniában végzett AXA Big Money Index felmérés kimutatta, hogy a második negyedévben a fogyasztók már sokkal könnyedébben folyamodtak banki kölcsönökhöz, és kevésbé tartottak attól, hogy adóssá válhatnak. Az AXA aggasztónak találta a helyzetet, miszerint a fiatalok inkább kölcsönöket vesznek fel és adósságba verik magukat, csak hogy fenntartsák az óhajtott életszínvonalat, amit tisztán saját keresetükből nem tudnának megengedni maguknak - írja a biztositasiszemle.hu.

Az adósságok törlesztésének és a pénzmegtakarításnak az igénye tehát alábbhagyott, az 50 éven aluliak pedig egy fokkal optimistábbak lettek a gazdaság jövőbeni helyzetét tekintve, bár ez még mindig nem éri el a 2010-es szintet, amikor még derülátóbbak voltak. A nyugdíj előtt állók továbbra is igen sötéten látják jövőjüket.

A felvett kölcsönök számának növekedése és a törlesztett kölcsönök csökkenő tendenciája azt jelzi, hogy a fiatalabb generációk inkább feladják pénzügyi biztonságukat, minthogy lemondjanak az anyagi jólétről.

A felmérésre reagálva az AXA ügyfélszolgálati vezetője kifejtette, hogy semmiképp sem támogatja a szükségtelen kölcsönfelvételt.

A felmérésben elhangzottak ellenére bíztatónak találja, hogy egyre többen érdeklődnek a pénzügyi szektor iránt, és képzik tovább magukat ebben az ágazatban.

Érdekesség, hogy a mostani kutatás eredményei ellentétben állnak a Standard Life júliusi felmérésében tapasztaltakkal, amikor is kimutatták, hogy a britek 41 százaléka az adott évben minimum annyi – vagy akár több - pénzt félre tudott tenni, mint az előző évben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

170 ezerrel keresnek többet a cégvezető férfiak a nőknél

A férfi menedzserek és cégvezetők átlagosan havi bruttó 700 ezer forintot keresnek, a női vezetők… Tovább olvasom