Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

A kgfb kampány lenyomta a casco díját is

Nem csak a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díjai, hanem a vele együtt megkötött casco biztosítás díja is közel harmadával esett a kampány alatt, új kgfb szerződést legtöbben az Uniqa Biztosítónál kötnek - közölték internetes alkuszok.
Tavaly novemberben a korábbi 90 ezerről 68 ezerre, most - további, mintegy 30 százalékkal - 50 ezer forintra esett a kgfb-vel együtt köthető casco biztosítások átlagdíja - közölte a netrisk.hu online alkusz. A casco-n és a kötelező biztosításon - együtt kötve azokat - a jövőre tervezett baleseti adó többszörösét is megtakaríthatják azok az autósok, akik kihasználják az alacsonyabb díjakat. A netrisk.hu-n most kötött kötelező biztosítások átlagára 12.600 forint, ami 28 százalékkal alacsonyabb, mint a tavalyi kampányban volt.

A kotelezo.hu alkusz adatai szerint átlagosan 20 százalék kedvezményt kapnak azok az ügyfelek, akik elektronikus ügyintézést vállalnak és beszedési megbízással fizetik a díjat. További kedvezmény jár azoknak, akik az éves kgfb díjat előre fizetik. A legtöbb új szerződést - mindkét alkusznál - az Uniqa Biztosítóval kötik az ügyfelek, a kotelezo.hu-nál az arány 18, míg a netrisk.hu-nál 25 százalék.

A netrisk.hu-n a kgfb ás a casco együttes kötése a K&H Biztosítónál a legkedvezőbb, az átlagdíj 42 ezer forint.

Csak a kgfb-t figyelve a kotelzo.hu-nál is a K&H a második 17 százalékkal, majd a KÖBE következik 16 százalékkal, amelyet a Posta Biztosító követ 14 százalékos részaránnyal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelező biztosítás: A Genertel korrigálhatja díjhirdetési hibáját

A biztosító egy helytelen "nem" szóval pótdíjra kötelezte a meglévő, balesetmentes ügyfeleit. Tovább olvasom