Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 17°C

A kkv-k is nyerhetnek a duális képzéssel

Azon vállalatok, amelyek maguk nem képeznek szakmunkásokat, szakképzési hozzájárulást fizetnek.

A kkv-k is nyerhetnek a duális képzéssel - írja a Napi Gazdaság keddi számában.

Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára a lapnak elmondta, hogy nemcsak a multinacionális cégeknek, de a hazai kis- és középvállalatok (kkv) számára is "unikális" lehetőséget jelent a duális képzés.

A szeptemberben országosan induló oktatási formának köszönhetően a cégek akár évi 3-6 millió forintot is meg tudnak spórolni hallgatónként azzal, hogy a tanulókra nem a diploma után kell az integrációs költségeket áldozniuk - írja a Napi Gazdaság.

Azon vállalatok, amelyek maguk nem képeznek szakmunkásokat, szakképzési hozzájárulást fizetnek. Tanulói szerződés esetén a befizetett összegből legalább 450 ezer forintot visszaigényelhetnek. Jövedelemként hetente a minimálbér 15 százalékát kell biztosítani a duális képzésben részt vevő tanulónak, ami havi 67 ezer forintot jelent, ezt az összeget már nem terheli járulék. A 20-100 fős alkalmazotti létszámmal működő kkv-knak megéri egyetemi hallgatókat foglalkoztatniuk, különösen ha régiónként egy-egy képzési központba tömörülnek, így ugyanis az egyéb járulékos költségeken is "osztozkodhatnak" - írja a Napi Gazdaság.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyengült a forint hétfőn

Az euró árfolyama 305,79 és 307,14 forint között alakult hétfőn. Tovább olvasom