Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

A közútkezelőhöz kerülnek az autópályák

A közútkezelő átveszi a gyorsforgalmi úthálózat üzemeltetői és fenntartási tevékenységét, ingyenes üzletágátadás keretében.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez kerül november 1-jével az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) közútkezelői tevékenysége, erről még szeptember elején határozott a kormány.

A közútkezelő átveszi a gyorsforgalmi úthálózat üzemeltetői és fenntartási tevékenységét, ingyenes üzletágátadás keretében. A Magyar Közúthoz kerülnek az ehhez szükséges eszközök, a vagyon és a munkavállalók is.

Az ÁAK Zrt. a továbbiakban kizárólag az országos közutak használatarányos díjszedési rendszerére vonatkozó díjszedési, pótdíjazási és díjellenőrzési, valamint a megtett úttal arányos díjszedési rendszerben a díjszedési, egyetemes útdíj-szolgáltatói és díjellenőrzés-támogatói tevékenységet végzi.

A kormány a nemzeti fejlesztési minisztert bízta meg az átadás szabályozásával, végrehajtásával.

Az ÁAK a megmaradt díjbeszedési feladathoz igazodó új arculatot fog kialakítani, az ezzel kapcsolatos kommunikációs ügynökségi szolgáltatásokra már október elején kiírta a gyorsított tárgyalásos közbeszerzést.

Olvasóink írták

  • 1. _csutak_ 2013. október 31. 19:36
    „Azt hiszem haladunk vissza a sötét középkor felé :(
    De a korai bronzkort sem zárom ki ezek után ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyengült kissé a forint csütörtök délelőtt

Az eurót háromnegyed tizenegykor 294,35 forinton jegyezték. Tovább olvasom