Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 13°C | 27°C Még több cikk.

A legális dohánykereskedelmi piac összeomlásától tartanak a gyártók

A legkonzervatívabb piaci számítások mellett is az illegális termékek aránya rövid idő alatt 15 százalékra nőhet.
A tervezett tíz százalékos minimum árrés dobozonként várhatóan 130 forintos áremelkedést eredményezne a dohánykereskedelemben, s ez rövid idő alatt a legális piac összeomlásához és a feketepiac felélénküléséhez vezetne - jelezte a Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége a Világgazdaságnak.

A lap hétfői számában azt írja: a legkonzervatívabb piaci számítások mellett is az illegális termékek aránya rövid idő alatt 15 százalékra nőhet, ami az állami bevételek oldalán 2014 végéig mintegy 45 milliárd forint bevételkiesést jelenthet.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, Vámos György úgy vélekedett: helytelen döntés volt a termékkör bővítése, mert az új dohányboltok súlyosan veszélyeztetni fogják a környékbeli élelmiszerboltokat - derül ki az összeállításból.

Olvasóink írták

  • 1. fukusima 2013. április 29. 09:18
    „A benyújtott törvényjavaslat több szempontból is aggályos.Sokan azért nem pályáztak trafik üzemeltetésre,mert tudták,hogy az eredeti kisker árrés kevés ahhoz,hogy nyereségesen működjenek még a kibővített termékskálával is.
    Itt jön be az a gondolatmenet,mely szerint e vélhetően megemelkedő árrésről a nyertes-talán Fidesz közeli ,talán nem-pályázók igen is ígéretet kaptak.A makói és környéki települések nyertes trafikosai,néhány kivételtől-ez a ritka-eltekintve egyáltalán nem rendelkeznek kereskedői tapasztalattal sem ,nem hogy egy jól bejáratott üzlettel.Ráadásul az amúgy is beszűkült piacot,vásárlói réteget meg is fogják osztani, így több küszködő kisbolt biztosan be fog zárni.Nincs garancia arra,hogy miután a régi üzlet bezár az új trafik meg 20 évig fog üzemelni. Hiszen csak magánszemély pályázhatott és ha meghal stb. új pályázatot kell kiírni a törvény szerint.Olyan átgondolatlan ez a törvény és mégis olyan tudatos,hogy szinte beleborzongok.Kb 15.000 pályázat érkezett be-a befizetett bruttó 31750 Ft-al megszorozva,melyet soha nem kapnak vissza a pályázók 476.000.000 Ft gazdagította valamelyik szervezet kasszáját- és ebből rengeteg csalódott és nem utolsó sorban biztos nem a Fideszre szavazó választópolgárt szerzett a kormány. Csak gratulálni tudok érte.Undorító az egész.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szükségesnél lassabban terjed az e-számlázás

A legtöbben a vevőik vonakodása, a nagy költségteher vagy a számlázás bonyolultsága miatt maradnak… Tovább olvasom