Délmagyar logó

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 6°C | 12°C

A MasterCard Magyarországon kíván maradni

A kártyatársaság elkötelezett a magyarországi bankkártya-birtokosok, bankok, a magyar kereskedők, fogyasztók iránt.
A MasterCard Magyarországon kíván maradni - közölte a nemzetközi kártyatársaság az MTI-vel pénteken azokra a sajtóban megjelent hírekre reagálva, miszerint a MasterCard fő versenytársa fontolgatja kivonulását Magyarországról.

A kártyatársaság elkötelezett a magyarországi bankkártya-birtokosok, bankok, a magyar kereskedők, fogyasztók iránt - hangsúlyozták a közleményben.

A közlemény idézi Hemberger Andrást, a MasterCard Europe igazgatóját, aki kiemelte: "a MasterCard fő küldetése mindig is az volt, hogy jobb alternatívát kínáljon ügyfeleinek a társadalom számára költséges, a fogyasztók számára pedig nehézkes készpénzfizetéssel szemben. A MasterCard eltökélt szándéka, hogy tovább folytatja a harcot a készpénz ellen, egy intelligensebb és biztonságosabb fizetési mód elterjesztéséért."

A közleményben kiemelik: a MasterCard jelenleg igen népszerű a magyar fogyasztók, kereskedők és bankok körében. Ez annak köszönhető, hogy az elmúlt évtizedben a bankokkal együttműködve, folyamatosan vezette be Magyarországon is a legújabb elektronikus fizetési termékeket. A kártyatársaságnak nagy szerepe volt a biztonságosabb EMV chipkártyák bevezetésében, 2009-ben elindította érintésnélküli kártyaprogramját, a PayPassTM-t, majd nem sokkal később startolt a MasterCard Mobile fizetési alkalmazás. A SecureCode a biztonságosabb online vásárlásokat segíti, míg a kártyatársaság reptéri várója a prémiumkártya birtokosok kényelmét növeli.

"Meggyőződésünk, hogy a MasterCard által megállapított jelenlegi hazai interchange díj mértéke támogatja a fent említett célkitűzéseket" - hangsúlyozta Hemberger András a közlemény alapján.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csekély árfolyamváltozás a forintpiacon pénteken

Az eurót péntek délután négy órakor 283,57 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben. Tovább olvasom