Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

A Moody´s megvonta a Tesco elsőrendű osztályzatát

Az ok: időbe telik, mire a cég nemrég bejelentett minőségjavító intézkedései eredményt hoznak.
Megvonta a legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat, a Tesco elsőrendű adósosztályzatát pénteken a Moody's Investors Service, arra a véleményére hivatkozva, hogy időbe telik, mire a cég nemrég bejelentett minőségjavító intézkedései eredményt hoznak.

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja pénteken Londonban bejelentette, hogy a Tesco hosszú távú besorolását az eddigi "A3"-ról egy fokozattal a közepes "Baa1" befektetési szintre süllyesztette.

A leminősítéshez fűzött elemzésében a Moody's felidézi, hogy a Tesco egymilliárd fontos beruházási programot jelentett be nagy-britanniai áruházainak minőségi fejlesztésére.

A hitelminősítő szerint ugyanakkor csak egy idő után fognak jelentkezni azoknak az intézkedéseknek az előnyei, amelyeket a Tesco az előző években tapasztalt profitnövekedési ütem újbóli elérése végett jelentett be, különös tekintettel a jelenlegi kedvezőtlen nagy-britanniai üzleti környezetre, amely nem segíti a Tesco értékesítésének bővülését.

A Moody's szerint e környezetben kockázatok terhelik az értékesítés élénkítését és az élelmiszeren kívüli termékcsoportok visszaesési folyamatának megfordítását célzó új Tesco-stratégia sikeres végrehajtását. Ez utóbbi termékkör forgalma tavaly - a módosító hatások kiszűrésével számolva - 3,9 százalékkal csökkent az előző évhez képest.

A hitelminősítő ugyanakkor a Tesco stratégiai tervének fontos elemeként említi az eddigieknél megfontoltabb terjeszkedést, amelynek alapján a szupermarket-hálózat az idén 40 százalékkal kevesebb új üzletterületet létesít, mint tavaly, és elsősorban a már meglévő áruházak fejlesztésére összpontosít.

A Tesco a héten 2,806 milliárd fontos adózott eredményt jelentett - kisebbségi részesedések nélkül számolva - február 25-én zárult tavalyi üzleti évéről, 5,7 százalékkal többet az előző évi 2,655 milliárd fontnál.

A forgalom 72 milliárd font volt, 7,4 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

13 ezerrel csökkent márciusban a mobil-előfizetők száma

Az NMHH gyorsjelentése szerint márciusában a hívásfogadásra alkalmas kártyák száma alapján 100 főre… Tovább olvasom