Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

A munkatársak tulajdonába kerül a HVG

Az eladási árat a felek üzleti titokként kezelik - a legnagyobb példányszámú politikai gazdasági hetilapnak 50 százalékos a piaci részesedése.
A munkatársakat tömörítő Szerkesztőségi Vagyonkezelő Zrt. tulajdonába kerül a HVG Kiadó Zrt. - tette közzé honlapján pénteken a kiadóvállalat.

A munkatársak vállalata 75 százalékos részvénycsomagot vásárol meg a közeljövőben a német Funke csoporttól, ezzel teljes egészében tulajdonába kerül a kiadó. Az eladási árat a felek üzleti titokként kezelik.

A felek augusztusban kezdtek tárgyalásokat, miután a német médiavállalat július végén közzétette: megválik HVG-részesedésétől. Ezt azzal indokolta, hogy több németországi Axel Springer sajtótermék megvásárlását követően újragondolta magyarországi portfóliójával kapcsolatos stratégiáját.

A Funke csoport 2003-ban lett a HVG kiadó többségi tulajdonosa.

A HVG Kiadó Zrt. az elmúlt évet 3 milliárd forintos forgalom mellett veszteséggel zárta - tudatták augusztusban -, ezt pénteki közleményükben azzal egészítették ki: a vállalat pénzügyi helyzete stabil.

Közlésük szerint a Matesz által hitelesített lapértékesítési adatok alapján a HVG a legnagyobb példányszámú politikai gazdasági hetilap, amely saját szegmensében őrzi mintegy 50 százalékos piaci részesedését. Online és mobil felületeinek látogatói forgalma az elmúlt évben tovább emelkedett, és az innen származó árbevétel csaknem 20 százalékkal nőtt. A print és digitális HVG-termékek olvasóinak száma hetente meghaladja az egymilliót - tudatták.

A társaság könyvkiadó és rendezvényszervező üzletága is látványosan fejlődik - fűzték hozzá -, az innen származó árbevétele 26 százalékkal nőtt egy év alatt.

Szauer Péter vezérigazgató a közlemény szerint a megállapodást követően úgy nyilatkozott: "a HVG Kiadó Zrt. továbbra is elkötelezett a hazai olvasók iránt, éppen ezért egyik legfontosabb célja, hogy a magyar piacon, hosszú távon és stabilan működjön. Ehhez a tulajdonosai részéről a maximális támogatást élvezi".

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Devizahitelek: jogerős a Magyar TakarékBank ellen hozott ítélet

Két pénzügyi intézmény - az Argenta Credit Pénzügyi Szolgáltató Zrt. és a Magyar Takarékszövetkezeti… Tovább olvasom