Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

A nemzetközi bankvilág az euróövezeti megszorítások enyhítését sürgeti

Az euróövezeti országok nagy kiadáscsökkentő programjai visszavetik a térség gazdaságát, ezért a nemzetközi bankvilág a központi kiadások növelésére szólította fel az euróövezeti országokat, köztük Németországot.
A görög kötvénycsere program kidolgozásában kulcsszerepet játszó, a világ 450 legjelentősebb bankját tömörítő International Institute of Finance (IIF) szerint a megszorítások túlzóvá váltak, mivel Európa-szerte alkalmazzák - bár bizonyos fokig szükségesek a túlköltekezés megfékezéséhez - de a belföldi kereslet jelentős csökkenéséhez vezettek az egész euróövezetben.

Az IIF igazgatója, Charles Dallara a Nemzetközi Valutaalapnak és a Világbanknak a két nemzetközi pénzintézet április 20-22-e között tartandó közgyűlése alkalmából írt levelében kiemelte: "Fontos túllépni a költségvetési fegyelem pusztán számszerűsített kérdésén, a gazdaságpolitika középpontjában a költségvetés strukturális kiigazításának kell állnia".

Dallara szerint a költségvetési politikákat differenciáltan kell alakítani aszerint, hogy az adott euróövezeti ország államháztartása pluszban vagy mínuszban van. Dallara szerint így elkerülhető annak a veszélye, hogy az egész euróövezet "túl legyen terhelve a megszorításokkal".

Olvasóink írták

  • 1. Mozimasiniszta 2012. április 09. 21:36
    „Képletesen szólva is vége a nagyböjtnek! A szépen feltőkésített bankusok, oly szívesen forgatnák már a pénzecskéjüket! Mondjuk az illő és az uzsora közötti kamaton, csak jöjjenek a balekok akiket újra meg lehet úsztatni... és aztán majd kárpótlásul megint fel tőkésíttetnek és kezdhető elölről”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyengült a forint: 297 körül az euró

A forint gyengült hétfőn délre a kora reggeli euró- és frankjegyzéshez képest a bankközi… Tovább olvasom