Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 16°C | 25°C Még több cikk.

A piac hozhat olcsóbb áramot a kkv-knak

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a jövőben külön vizsgálja majd, hogy az áramkereskedők milyen mértékben "adják tovább" az egyre alacsonyabb importárak kedvező hatását a kis- és középvállalkozói (kkv) körnek - írta a Napi Gazdaság kedden, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter képviselői kérdésre adott válasza alapján.
A MEKH adatai szerint a Magyarországra érkező importáram ára 2010 és 2013 első öt hónapja között átlagosan mintegy 12 százalékkal csökkent, a legnagyobb mértékben, mintegy 24 százalékkal a horvát-magyar relációban esett a behozott villamos energiáért fizetendő összeg. Ausztriából átlagosan 12,5, Ukrajnából 14,1, Romániából 23,6, Szerbiából pedig 3,4 százalékkal érkezett olcsóbban az áram Magyarországra az idei első öt hónapban, mint 2010-ben, a szlovák-magyar irány ára 4,4 százalékkal nőtt ugyanezen idő alatt - 2012 és 2013. január-május átlagának összehasonlításában azonban már kilowattóránként 2 filléres csökkenést regisztrált a MEKH. Az idén január és május között a legnagyobb mennyiség, 2,9 millió megawattóra áram Szlovákiából érkezett, Ukrajnából 1,9, Szerbiából 1,85, Horvátországból pedig 1,5 millió, az öthavi mennyiség 9,73 millió megawattórát tett ki.

Olvasóink írták

  • 1. Deadman 2013. július 30. 16:40
    „Ja és ki is az aki egyedül vehet áramot és eloszthatja a Démász és a többi cég felel ???igen az MVM ,,Na most akkor mi is az a 10% os rezscsökkenés ??? mikor szimplán csak az áram árát lehetett volna nagy hajcihő nélkül is az MVM nek 15-20% kal is olcsobban adni ?? Ja hogy akkor nem jön a tavalyi 93 milliárdos eredmény ???”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csányi Sándor Szegeden is fejleszt, de csak évek múlva

Újabb reményeket ébresztett a szegediekben az OTP-vezér, hogy a banki részvényekért kapott milliárdokat saját tulajdonú agrár-élelmiszeripari vállalkozásaiba fekteti. Tovább olvasom