Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

A presztízs és a piacképes termék

Csongrád megye - A 2011. november 17-én megrendezett Presztízs-gála fórumot teremtett a vállalkozásfejlesztést mérlegelő cégek számára – hangsúlyozta a rendezvény főtámogatója, a MAPI Zrt. vezérigazgatója, Essősy Zsombor.
A 2011-es Presztízs díj főtámogatójaként Essősy Zsombor, a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatója a gálaesten arra hívta fel a figyelmet, hogy az Új Széchenyi-terv forrásainak eddig mindössze 25 százalékát fizették ki. Azt is elmondta: legfelső szinten deklarált a kormányzati szándék a kifizetések ütemének felgyorsítására.

A vissza nem térítendő források odaítélésekor döntő szempont, hogy a tervezett beruházás valamely konkrét termék előállítását vagy szállítmányozását korszerűsítse. – Ha a régió fejlett élelmiszeriparát vesszük példaként, új csomagoló gépsor beszerzésére, innovatív technológia meghonosítására, raktár-infrastruktúra modernizációjára vagy hűtőházi kapacitások bővítésére lehet pályázni – ismertette a lehetőségeket Essősy Zsombor. – A MAPI az uniós támogatásokra épülő hazai beruházások szakértőjeként több mint 100 milliárd forintnyi uniós forráshoz segítette hozzá partnereit az elmúlt 8 évben. Olyan régiós élelmiszer-ipari cégek fejlesztésénél működhettünk közre, mint a Coca-Cola Beverages (Magyarország) Kft., a Danone Kft., a Gyermelyi Holding Zrt., a Heineken Hungária Zrt., a Hell Energy Magyarország Kft., a Karamell-Snack Kft., a Magyar Konzerv Kft., a MÁTYÁS SÜTŐ Kft., valamint a Sunland Kft. Régiós partnereink közül külön is kiemelném a Szilánk Zrt.-t, a Mizsepack Kft.-t és a Pacapime Kft.-t.

Essősy Zsombor. Fotó: DM/DV
Essősy Zsombor.
Fotó: DM/DV

– Szegeden helyi képviseleti irodát működtetünk. Cégünk több száz sikeresen megvalósított beruházás tapasztalataira támaszkodva képes a megtérülés szempontjából a leghatékonyabb finanszírozási csomag összeállítására, amelynek az uniós források mellett részét képezheti a hitel és a kockázati tőke is – jelentette ki a vezérigazgató. Hozzátette: ma a kisebb vállalkozások számára komoly rizikót jelent egy fejlesztési beruházás beindítása: a sikerhez ugyanis speciális, projektfejlesztési és -megvalósítási tapasztalatra van szükség. Ezt a gondot veszi le ügyfelei válláról egy megbízható fejlesztési tanácsadó.

Szolgáltatások

A tanácsadó cég legfontosabb szolgáltatása, hogy minimalizálja a pályázati projektre szánt céges időt. A pályázat pozitív elbírálását követően nem hagyják magára az ügyfelet: mivel a megvalósítás és a fenntartás időszaka akár 5–7 év is lehet, „kézen fogva" vezetik a pályázati bürokráciában járatlan, a hiánypótlási gyakorlatban tájékozatlan cégvezetést. Amennyiben az ügyfél dedikált kapcsolattartót igényel, az mindig rendelkezésre áll, s közreműködik a támogatási szerződés megkötésében is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emeltek a bankok: drágulnak a lakáshitelek

Bő egy negyedév alatt komoly mértékben megdrágultak a forintalapú lakás- és jelzáloghitelek; az… Tovább olvasom