Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

A régió legnagyobb raktárbázisát építik

Szeged - Megközelítőleg egymilliárd forintból 4000 négyzetméteres csarnokkal gyarapszik jövő májusra a régió legnagyobb raktárbázisa a Szegedi Ipari Logisztikai Központban. C+C Áruház nyílik benne.
Letették a Hansa-Kontakt Kft. 4000 négyzetméteres C+C (Cash and Carry) Áruházának alapkövét a Szegedi Ipari Logisztikai Központban. A komplexum alapterülete összesen több mint 17 ezer négyzetméter, és a szegedi magáncég 28 ezer négyzetméteres raktáráruházának szomszédságában épül fel 2011 májusára. Az ünnepségen ott volt Botka László szegedi polgármester is.

Kis Attila ügyvezető igazgató elmondta, az 5-ös főút mentén létesülő komplexum eladótere 3000 négyzetméteres lesz, 176 parkolóhelyet alakítanak ki hozzá, és 5000 négyzetmétert parkosítanak. 50–70 új munkahelyet teremt az új kereskedelmi létesítmény megközelítőleg egymilliárdos beruházással. Azokat a kiskereskedőket szolgálják ki itt, akiket a régiós logisztikai bázisuk eddig nem látott el, de olyan törzsvevőikre is számítanak majd, akik azon felül is eljönnek hozzájuk személyesen vásárolni, hogy a raktárbázisról menetrend szerint kiszállítják nekik az árut.

50-70 új munkahelyet teremt az új kereskedelmi létesítmény. Fotó: Karnok Csaba
50-70 új munkahelyet teremt az új kereskedelmi létesítmény.
Fotó: Karnok Csaba

Egy éve nyitotta ki a Hansa-Kontakt Kft. a régió legnagyobb raktárbázisát, korábban a Rigó utcában működött. Az a komplexum nagyjából egy év alatt készült el 5 milliárd forintos beruházással, és 150 új munkahelyet teremtett, most 300-an dolgoznak benne. Innen szállítanak húst, tejterméket, vegyi árut, üdítőt, szeszes italt és dohányterméket öt megye – Csongrád, Bács-Kiskun, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest déli része – területén, valamint a Vajdaság északi felében 2500 vevőjük kiskereskedelmi és vendéglátó-ipari egységébe. Az üzletek gerincét a CBA bolthálózata adja. 80 saját gépkocsijuknak és partnereik számára a bázison saját benzinkutat, járműmosót és szervizt is építettek.

Olvasóink írták

 • 7. pinkfloyd60 2010. szeptember 24. 12:22
  „6. Maximálisan egyetértek veled!!! Termelő tevékenységet Szegedre!!!”
 • 6. kispacni 2010. szeptember 24. 11:06
  „kár, hogy a régió legnagyobb logisztikai raktáráruházát már megépítettek. Temesváron van (http://www.fmlogistic.com/country/ro/Enterprise/index.php). Ahol többtizere munkahelyett telepítettek az elmult 8-10 évben. Mert ugyebár azt hallottuk Botkától és az MSZP-től, hogy nem jön ipar, mert nincs autópályqa. Temesvárra elmentek további 110 vagy 150 km autopálya nélkül (azért irtam két távot, mert két határátkelővel lehet megközelíteni, és az egyiken nincs 7.5 tonnánál nagyobb TIR forgalom). 2006-ra végül megépült a pálya, de csak nem jöttek a befektetők. Akkor azt mondták, hogy azért mert kizárólag a Pesti vonalig jön az ipar, Dél és Kelet Magyarországra nem. És lám érdekes módon átlépték a bűvos Duna vonalat a befektetők, eljöttek egész Szegedig az új autópályám, de nem álltak meg. Sőt az új befektetők kamionjainka is a bűzét mi szívjuk. A Siemens, Continental (és nem gumigyárat telepített), Alcatel, Coca-Cola, Nestle stb, hogy csak a nagyobbakat emlitsem mint többezres gyárakat telepítettek Temes és Arad megyében. Hogy ne említsem a kiseebb kb 300-800 személyes kis vállaékozásokat. temesvár Szeged felőli bejáratánál kb 2002-ben nyitották meg az új temesvári Ipari Parkot (mert már addig is volt kettő). Augustusban már több mint 40 nagy könnyűszerkezetes gyárcsarnok működik. És azok mind-mind szegeden keresztül jöttek. Miért is nem álltak meg itt. Az eszergomi Suzuki, miért is a Temesvári Continetal autóalkatrész gyárában készíttet műszerfalakat és nem mondjuk egy szegediben.”
 • 5. Cyber 2010. szeptember 24. 10:50
  „#4!

  Egyetértek veled! Ami itt van Szegeden az lepkepuki...”
 • 4. jq 2010. szeptember 24. 10:39
  „Hogy hol a munkahelyteremtés? Hát a Dunántúlon (Opel 800 fő+beszállítók, Audi 1800 fő+beszállítók) de a DM-ben erről csak a négy keréken rovatban olvashatsz, hogy ne csökkentse a logisztikai raktár fényét”
 • 3. frakk 2010. szeptember 24. 09:34
  „Ez már ismét "nesze neked , fogd meg jól" Üres frázisok, választásra időzítve. Semmiféle munkahelyet nem fog teremteni. A Hansa amúgy sem arról híres, hogy megfizetné a munkásait. A vezető helikopterrel jár vagizni, a melósok éhbérért dolgozhatnak. Éjszakai busz közlekedésre, taxira megy a fizetés 2/3-a.”
 • 2. rattacha 2010. szeptember 24. 09:13
  „Drága egyetlen eltévelyedett ember, aki már hozzá csacsogtál a hírhez, szerinted ki a bánatos nyavalya fog dolgozni ebben a raktáráruházban? Ki fogja kezelni a kasszát, ki keringőzik a targoncákkal, ki őrzi az épületet?”
 • 1. Kulik 2010. szeptember 24. 08:46
  „Az ünnepségen ott volt Botka László szegedi polgármester is.

  Már csak ő hiányzott onnan...
  De hol itt az új munkahelyteremtés???”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősödött a forint péntek kora reggel

Az euróhoz szerényebben, a svájci frankhoz és a dollárhoz viszonyítva jelentősebben erősödött a… Tovább olvasom