Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

A siker záloga a hozzáállásban van

Manapság nem elég, hogy egy piacképes termékünk legyen, a siker nagyban múlik a hozzáálláson is! A gazdasági világ sebessége, kínálati bősége nem enged meg dilettáns megközelítést, sőt, kifejezetten professzionális hozzáállást kíván meg azoktól, akik mérhető szeletet akarnak kihasítani maguknak a piaci keresletből.
Bár valószínű nem is gondolnánk, de nem a fogyasztók veszik először észre a dilettáns hozzáállást, hanem maguk azok, akik csinálják. Mégpedig azért, mert nem lesz a munkájukban semmi megelégedés, semmi, ami büszkeséget okozhat nekik. Aki már átélte tudja, hogy ha a munka eredménye nem okoz semmi megelégedést, semmit, ami büszkeségre adhat okot, akkor bizony hamar jön a kiégés, a monotónia és csak nyűgnek fogjuk érezni a munkánkat.

A titok a standardokban és a képzettségben van. Bármi is legyen az a munka, ki kell alakítani a standardokat, ami szerint folyamatosan magas minőségben és mennyiségben lehet végezni a munkát és ki kell képezni minden munkatársat, hogy „becsukott szemmel" tudják mi a dolguk, és hogyan kell azt csinálniuk.

Egy jó vezető tudja, hogy nem működik a „mélyvízbe dobás". Az új munkatársakat képezni kell, betanítani a munkakörükre, gyakornokoskodtatni kell, amíg nem tudja magabiztosan végezni a munkáját. Csak ezt követően szabad teljes felelősséget adni neki.

Minden munkakörre lemodellezhető, mit is jelent ez pontosan, legyen az gépkezelés, ügyfélszolgálati munka, értékesítői feladat, osztályvezetői beosztás, vagy akár ügyvezetői munkakör. Ha valaki nem tudja kapásból elmondani, felsorolni, hogy mi az ő munkakörének a célja, a feladatai, eszközei, azt, hogy hogyan kell végezni ezeket, valamint mi az elvárt termék (eredmény), és akár azt, hogy hogyan lehet mérni a munkájának az eredményét, akkor még komoly tartalékok lehetnek az ő kapacitásában!

Alakítson ki önmagában és munkatársaiban professzionális hozzáállást és érje el csapata teljesítőképességének maximumát. A kompetencia fejleszthető, képzés és gyakorlás kérdése az egész.

Comline, Nagy Béla

Olvasóink írták

  • 1. Mike3 2013. április 23. 13:53
    „megint egy üres, <moderálva> menedzser bla-bla. a munka akkor lesz eredményes, ha az emberek motiváltak. a motivációt pedig kizárólag a pénz jelenti.
    a mélyvízbe dobás pedig működik, csak megfelelő ember kell találni (ergó sok pénzt kell kínálni)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segít az árfolyamgát, nem éri meg a sültgalambra várni

A Pénzügyi Tanácsadók Európai Szövetségének elnöke, dr. Patkós Róbert azt javasolja: aki csak teheti, igényelje az árfolyamrögzítést. Tovább olvasom