Délmagyar logó

2017. 02. 28. kedd - Elemér 5°C | 18°C Még több cikk.

A Sole-Mizo megveszi a Danone-tól marcali üzemét

A Sole-Mizo Zrt. a tervek szerint megvásárolja a Danone Kft. marcali - Túró Rudi gyártó - üzemét, amennyiben az üzletet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is jóváhagyja - erősítette meg Kiss Beáta, a Danone Kft. vállalati külső kapcsolatok igazgatója szerdán az MTI megkeresésére.
A Napi Gazdaság szerdai számában írta meg, hogy értesülései szerint erre készül a két cég.

Kiss Beáta elmondta: a Danone Kft. és a Sole-Mizo Zrt. vezetői szeptember 15-én találkoztak, és konzultációt kezdeményeztek a marcali üzem dolgozóit képviselő szakszervezettel, a helyi üzemi tanáccsal a gyár tervezett tulajdonos-váltása kapcsán.

A tervek alapján, ez egy kedvező lehetőség a marcali üzem számára, hogy növelje termelés mennyiségét - mondta az igazgató.

A Sole-Mizo a tervezett megállapodás szerint vállalja, hogy növeli a termelést, és minden külön kikötés nélkül garantálja, hogy legalább további két évig az üzem minden dolgozóját megtartja, amíg a Danone változatlanul folytatja egyik kiemelt márkaterméke, a Milka Super Rudi forgalmazását és reklámozását, amelyet továbbra is a marcali üzem gyárt.

A Danone Kft. igazgatója elmondta, hogy Magyarország egyik legnagyobb tejipari vállalata, a Sole-Mizo egy rendkívül bíztató és pozitív fejlesztési tervvel kereste meg a céget a marcali üzemmel kapcsolatban. Megvizsgálva a vevő ajánlatát úgy értékelték a Danone magyar érdekeltségénél, hogy ez egy kedvező lehetőség marcali üzem számára, hogy az új tulajdonos portfoliójának meghatározó szereplőjévé váljon. Mindezt egy olyan világos fejlesztési terv garantálja, melynek célja a termelés növelése.

A Sole-Mizo a tervezett megállapodás szerint vállalja azt, hogy folytatja a termelést, és az üzem minden dolgozóját - munkáltatói jogutódlás keretében -, garantáltan legalább további két évig- foglalkoztatni fogja. A Danone pedig változatlanul folytatni fogja az egyik kiemelt márkaterméke, a Milka Super Rudi forgalmazását és reklámozását, amelyet továbbra is a marcali üzem gyárt. Ezért úgy gondolják, hogy ez egy nagyon pozitív terv mivel ily módon a Danone és a Sole-Mizo vállalatok közösen vállalják a Túró Rudi üzletág erősítését.

A konkrét döntés az ügyben novemberben várható, amikor az egyeztetések és a hatósági eljárások - beleértve a Gazdasági Versenyhivatal határozatát - befejeződnek - tájékoztatott Kiss Beáta.

Olvasóink írták

 • 3. Kraftwerk 2009. október 13. 13:29
  „Magyarországon minden a franciák kezében van....Az összes közüzemi szolgáltató,stb.....
  Gyarmatország lettünk,de mi is tehetünk a sorsunkról....!!!”
 • 2. KolompárRómeó 2009. szeptember 30. 22:16
  „Csányi elftárs nyomul rendesen.”
 • 1. Zsoltee0716 2009. szeptember 30. 18:00
  „Most már Sole-Mizo-Danone xd”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább csökkentek a fogyasztói árak az euróövezetben

Az uniós statisztikai hivatal mérései alapján májusban szűnt meg a 12 havi infláció az euróövezetben. Tovább olvasom