Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

A vártnál többet költöttünk nyáron

Egy nyár elején készített felmérés szerint a lakosság több mint 80 százaléka tervezett nyaralást ebben az évben, szomorú hír, hogy végül alig 69 százalékuk jutott el valóban üdülni – derült ki, a Lealkudtuk.hu legfrissebb, mintegy 2 200 fős felmérésből. A nem nyaralók 60 százaléka a pénzhiányt jelölte meg fő okként, de érdekes, hogy 27 százaléknak ideje nem volt pihenni.
Talán nem annyira pénzkérdés, ha a saját, vagy egy ismerős nyaralójában pihennek az emberek, a megkérdezettek 16 százaléka tette ezt, a fennmaradó többség viszont fizetett a szállásért. Utóbbiak csaknem kétharmada az internet segítségével intézte a pihenését, minden hetedik válaszadó ment csupán el személyesen utazási irodába.


Mindenképpen örömhír, hogy a megkérdezettek kétharmada érzi úgy, hogy sikerült kipihennie magát üdülése alatt, ugyanakkor minden negyedik válaszadónak nem is a pihenés volt a fő célja.


„Érdekes viszont, hogy a megkérdezettek harmada többet tudott költeni, mint amennyit előzetesen kalkulált, ezzel szemben alig 14 százaléka a válaszadóinknak mondta azt, hogy kevesebbet költött a vártnál" – mondta Orova Balázs, a Lealkudtuk.hu-t is üzemeltető allegroup.hu Kft. B2C üzletágvezetője. „Ugyancsak érdekes adat, hogy minden tízedik, 35 év alatti válaszadó vásárolt valamilyen tartós fogyasztási cikket, például fényképezőt a nyaralása során. A megkérdezettek 60 százaléka vett ajándékot is, ilyen célra átlagban 3 600 forintot költöttek a válaszadók."


A lakosság egyre inkább elvárja a minőségi szolgáltatásokat, és ezt a szolgáltatók is érzékelték az elmúlt években, ennek eredményeként a válaszadók több mint 70 százaléka tartja elképzelhetőnek, hogy ugyanoda menjen vissza nyaralni jövőre is. Az elégedetlenek sem igazán elégedetlenek, csupán változatosságra vágynak: a válaszadók kétharmada menne máshová nyaralni inkább ezen ok miatt.


A megkérdezettek fele még tervez „nyaralást" ebben az évben, talán nem meglepő, hogy a síszezon közeledtével elsősorban az észak-magyarországi, valamint a nyugat-dunántúli régiót jelölték meg lehetséges célpontként. „Érdemes megjegyezni, hogy az év hátralévő részében több ’hosszú hétvége’, azaz négynapos ünnep is lesz, így egyáltalán nem tűnnek elrugaszkodottnak azok a válaszok, amelyek 3-4 utazást is valószínűsítettek a következő időszakra. Persze itt elsősorban a 2-3 éjszakás, akciós, hétvégi üdülések jöhetnek szóba. A hosszú hétvégék összesen akár 40-50 ezer forintból is megoldhatóak, ha a 3-4 alkalmat akciósan tudjuk megvásárolni" – tette hozzá Orova Balázs.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stabilizálódtak az euróövezeti árak

Szeptemberben stabilizálódtak az árak az euróövezetben és az Európai Unióban egyaránt. Tovább olvasom