Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Áfaemelés: átállítják a pénztárgépeket

Szeged - Minden üzletnek át kell állítania a pénztárgépeit a januártól érvényes általánosforgalmiadó-változások miatt.
Ismert: január 1-jétől 25 helyett 27 százalékos az áfakulcs. Azoknak a vállalkozásoknak is benne kell, hogy legyen a gépében a 27 százalékos áfakulcs, amelyek nem használják, vagy nincsenek benne az áfakörben. 2012. február 29. a módosítás határideje, de sokan már az óév utolsó napjaiban igyekeztek bevinni készüléküket Pásztor András Debreceni utcai pénztárgépszervizébe.

Roham előtt. A pénztárgépek zömére az új év első napjaiban számít a Debreceni utcai szerviz. Fotó: Karnok Csaba
Roham előtt. A pénztárgépek zömére az új év első napjaiban számít a Debreceni utcai szerviz.
Fotó: Karnok Csaba

A cégvezető elmondta: megkötésekkel minden további nélkül használhatók a gépek az év első két hónapjában. A lényeg, hogy január 1-jétől nem jelenhet meg a nyugtán a 25 százalékra utaló felirat. Akinek ilyet nem nyomtat a készüléke, az nyugodtan használhatja az átállításig. A szervizben január elején számítanak a kereskedők rohamára. A beállítás gyakorlatilag 10–30 percet vesz igénybe, a művelet adminisztrálása pedig 20–25 percig tart. Azért torlódik fel a munka a szervizben, mert későn jelent meg a vonatkozó jogszabály és a végrehajtási rendelkezés, a szerelés az utolsó pillanatra maradt. A felsővárosi szervizbe több mint ezer gépet várnak. Legutóbb 2009 júniusában, előtte pedig 2006 januárjában adott a cégnek sok munkát az áfaváltozás.

Olvasóink írták

  • 1. gabocac 2012. január 02. 08:35
    „Erről nem a kereskedők tehetnek ,hogy át kell állítani a baj csak az,hogy úgy kezdik 6000+áfa,ezenkívül amelyik gépekben benne van az euros program az automatikusan január 1-től elindult volna.Ezeket ki kell vetetni a gépből ami nagyjából megint csak kb ekkora összeg.Köszönjük ezt is a kormánynak mivel nem fizetik ki a vállalkozóknak!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezek az Erzsébet-utalvány szabályai

Az utalvány fogyasztásra kész étel vásárlására jogosít, de jövő év végéig melegkonyhás… Tovább olvasom