Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Agrártárca: nem ragadnak be uniós vidékfejlesztési források

Az Európai Bizottság 2013. júliusi adatai alapján Magyarország a hétéves költségvetési ciklusban elkölthető 3,86 milliárd eurós vidékfejlesztési keretből eddig 2,54 milliárd eurót fizetett ki.
Míg a közvetlen uniós agrártámogatásokat, amelyeket az arra jogosult gazdálkodóknak lényegében automatikusan kifizetnek, teljes mértékben fel tudtuk használni, addig a vidékfejlesztési pénzek elköltése kissé döcögősebben halad - írja a Magyar Nemzet pénteki számában.

A lap írása szerint az Európai Bizottság 2013. júliusi adatai alapján Magyarország a hétéves költségvetési ciklusban elkölthető 3,86 milliárd eurós vidékfejlesztési keretből eddig 2,54 milliárd eurót fizetett ki, ami 65,88 százalékos felhasználási arányt jelent.

A Vidékfejlesztési Minisztérium a lap érdeklődésére arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelenlegi költségvetési időszak pénzügyi keretéből 2015 végéig lehetséges a kifizetés, ennek megfelelőn a feladat az, hogy az év végéig minden pénzt lekössenek, a kifizetések pedig még két évig elhúzódhatnak.

A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint arra törekednek, hogy Magyarország az összes rendelkezésre álló forrást felhasználhassa, ennek érdekében minél nagyobb - akár a keretet is meghaladó - kötelezettségvállalásra törekszenek, számolva azzal, hogy egyes vállalások mégsem valósulnak meg - számol be a Magyar Nemzet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áremelés után: olcsóbb húsnak kisebb lehet az áfája - ígérik a politikusok

Néhány napja mindenki árat emelt, az e-útdíj és az élő sertés drágulása miatt - januártól 10 csökkenhet az áfa kulcsa, visszaszorulhatnak a feketén vágók. Tovább olvasom