Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Annyian vennének új hűtőt, hogy lefagyott a rendszer

Már boldog-boldogtalan pályázhat új hűtőre, nem csak a nagycsaládosok és a nyugdíjasok. A Csongrád megyeiek november 4-étől adhatják be a dokumentációt, természetesen interneten. Hétfőn a közép-magyarországi régióban élők "indulhattak volna", de lefagyott a rendszer.
Három energiamegtakarítást célzó programra ad ingyen pénzt az állam: kazán- és nyílászáró-, valamint hűtőcserére. A legtöbben a frizsidert szeretnék kicserélni, mivel ennek van a legkisebb kötöttsége, erre lehet a legegyszerűbben pályázni. Ráadásul az eredetileg nyugdíjasoknak és nagycsaládosoknak meghirdetett pályázatot minden magyarországi lakhellyel rendelkezőre kiterjesztették.

Attól függően, hogy a gép milyen korszerű enegia megtakarításban, 25 és 35 ezer forint közötti összeget lehet kapni az államtól. Az a gond, hogy a 627 millió forintos "országos" összeg körülbelül 2100 frizsederre elegendő.

Hétfőn a közép-magyarországiak kezdhettek, a Csongrád megyében élők majd november 4-én indulhatnak a pályázaton. De már az első nap lefagyott a rendszer. Ez a múlt héten is így történt, amikor október 22-én elindult a kazáncsere projekt. A pályázatokat az Émi.hu weblapon lehet beadni, ehhez internettel és Ügyfélkapuval kell rendelkezni.

Megjegyzés: a hűtőkért való futásban 2 napos elsőbbséget kaptak a nyugdíjasok és a nagycsaládosok, a többiek, csak ezután szállnak be a versenybe. Mi lesz pár nap múlva?

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keddtől lehet pályázni lakossági fűtéskorszerűsítésre

Kedden indul a kazáncsere-pályázatok befogadása, a beadási határidő régiónként eltérő. Tovább olvasom