Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Arculatváltás az iparkamarában

Az egy évvel ezelőtti választásokat követően Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara új elnöke azt mondta, szeretné, ha a „mostani választási pezsgés a későbbi munkában is megmaradna, ami színvonalasabb szolgáltatásokban, közösségibb gondolkodásban, eredményesebb vállalkozói érdekérvényesítésben jelenne meg". És így is lett.
A kamarai választások után egy hónappal az ügyintéző szervezet új vezetője, Németh Zoltán a „változások kamarája" szlogen jegyében fűzte tovább az elnök gondolatát, olyan kamaráról beszélt, ahol a kis-, a közepes és a nagyvállalkozások egyaránt azt érezhetik, hogy jó, érdemes és hasznos kamarai tagnak lenni. Ehhez olyan ügyfélközpontú szervezetet és emberi hozzáállást ígért, amitől belátható időn belül valóban kialakulnak az új arculat karakteres és jellemző vonásai – tartalomban és formában egyaránt. És máris a kamara új szlogenjénél tartunk, amelyet nem valamilyen kreatív ügynökség ötlötte ki drága pénzért, hanem házon belül a kollégák találtak ki és komolyan is gondolnak: Az Ön sikere a mi referenciánk. Tolnai Ákos, a Fibergic Kft. ügyvezető igazgatója nemrég ezt nyilatkozta: „Pontosan azt kaptuk, amit előre ígértek. Felkészült, korrekt kamarai szakemberek segítették a munkánkat, s a bajor kamara képviselője is tökéletesen értette, mit akarunk. Alig múlt el egy hét, már potenciális kereskedelmi partnert is találtak számunkra Németországban." A budapesti cég azonnal be is lépett a kamarába – Szegeden. Erre gondoltak a munkatársak is, amikor megfogalmazták új jelmondatukat.

A kamara munkatársai jól tudják, az első benyomás olyan egyedi élmény, amit nem lehet megismételni. Ahogy nem mindegy, hogyan szólnak bele a telefonba, hogyan fogadják a személyes érdeklődőt, milyen gyorsan és eredménnyel intézik ügyeiket, védik érdekeiket, az sem mindegy, milyen képet fest a kamara külső jegyeiben. Az új, egységes arculat bizalmat ébreszt, láthatóvá teszi a kamara üzenetét, a változást, a dinamizmust, a vállalkozók iránti segítő tiszteletet.

Fotó: DM/DV
Fotó: DM/DV

Lehet egy kérdéssel több?

A kamara legaktívabb tagjai rendszeresen gondoskodnak arról, hogy aktuális ügyekben tájékoztató, elemző, értelmező, magyarázó, értékelő írásokkal segítsék tagtárasaikat az eligazodásban. Legutóbb Hampel Tamás, a vásárhelyi szervezet elnöke foglalkozott a polgári eljárásról szóló törvény módosításával, az ingatlanokkal kapcsolatos új jogszabályokkal (vagyonadóval), s a banki szerződésekkel kapcsolatos kiszolgáltatottságunkkal. A szakcikkek a kamara honlapján teljes terjedelemben hozzáférhetők (www.csmkik.hu).

Üzletfejlesztés karnyújtásnyira

Tudja-e, hogy az Európai Bizottság vállalkozásfejlesztési hálózata, az Enterprise Europe Network kiemelt figyelmet fordít a nemzetközi együttműködések elősegítésére? A hálózat a világ 45 országában biztosít díjmentes lehetőséget a kis- és középvállalkozások nemzetközi partnerkereséseinek meghirdetésére. Keresse a hálózat regionális irodáját a kamarában – további információkért látogasson el a CSMKIK honlapjára (www.csmkik.hu), kattintson a Enterprise Europe Network logójára.

Építőipari vállalkozások nyilvántartásba vétele

A kamara közjogi feladatainak erősödését, az üzleti élet nagyobb biztonsága felé tett újabb lépést jelenti az a törvényi előírás, amely szerint 2009. október 1-jétől minden építőipari kivitelezői tevékenységet folytatni kívánó vállalkozás köteles az erre irányuló szándékát a vállalkozó kivitelezői névjegyzéket vezető Magyar Kereskedelmi és Iparkamarához (MKIK) bejelenteni. Azon vállalkozások, amelyek korábban kezdték ezt a tevékenységüket, legkésőbb 2010. január 31-éig kötelesek bejelenteni, az újak a tevékenységük megkezdését követően öt munkanapon belül. A bejelentéshez szükséges adatlap az MKIK honlapjáról tölthető le (www.mkik.hu), vagy a kamara ügyfélszolgálati irodáiban szerezhető be. Részletes információ a www.csmkik.hu oldalon olvasható.

Olvasóink írták

  • 1. E! 2009. október 15. 18:08
    „"Lehet egy kérdéssel több?

    A kamara legaktívabb tagjai rendszeresen gondoskodnak arról, hogy aktuális ügyekben tájékoztató, elemző, értelmező, magyarázó, értékelő írásokkal segítsék tagtárasaikat az eligazodásban. Legutóbb Hampel Tamás, a vásárhelyi szervezet elnöke foglalkozott a polgári eljárásról szóló törvény módosításával, az ingatlanokkal kapcsolatos új jogszabályokkal (vagyonadóval), s a banki szerződésekkel kapcsolatos kiszolgáltatottságunkkal. A szakcikkek a kamara honlapján teljes terjedelemben hozzáférhetők "

    Ez esetben kéretik a postaládát megnyitni és válaszolni a vasárnap írt levelemre... :/”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az euró 267 forint alatt csütörtök reggel

Szerdán az euró 269,27 és 266,74 forint között mozgott, idén eddig 1,30 százalékot erősödött a forinthoz képest. Tovább olvasom