Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Árfolyamrögzítés: mérsékelt az érdeklődés

Mérsékelt az érdeklődés a devizahitelek törlesztő részleteinek fix árfolyamon történő átváltása iránt, a húsz hétig nyitva álló lehetőség első felében.
Mérsékelt az érdeklődés a devizahitelek törlesztő részleteinek fix árfolyamon történő átváltása iránt, a húsz hétig nyitva álló lehetőség első felében az érintettek alig több mint 3 ezreléke kérelmezte ezt a lehetőséget - írta a Világgazdaság hétfőn a nagyobb bankok adatai alapján.

A devizaalapú jelzáloghitellel tartozó magánszemélyek augusztus 12-től az év végéig 99 munkanapon igényelhetik hiteleik törlesztő részletének fix árfolyamon történő átváltását, ennek az időszaknak a múlt hét csütörtökéig terjedő első felében kilenc jelentős banknál kevesebb mint 3.100-an kérték az árfolyamrögzítést, ami a csaknem 950 ezer érintett kevesebb mint 3,3 ezreléke.

Mivel a kilenc bank lefedi a magyar bankrendszer csaknem egészét, és erősen lanyhuló érdeklődésről számoltak be, ezért az árfolyamrögzítést kérők száma várhatóan 9.000 fő alatt marad, és az érintettek egy százalékát sem teszi majd ki - írta a lap. A Világgazdaságnak több banknál azt mondták, hogy bár korábban sem volt hatalmas az érdeklődés az árfolyamgát iránt, a végtörlesztés bevezetése óta érzékelhetően tovább csökkent, míg más bankoknál úgy vélik, e két lehetőség más-más ügyfélkörnek kínál megoldást, ezért nem ilyen egyértelmű az összefüggés.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. szöszmő 2011. október 25. 21:34
  „Soha nem fogom megérteni a bankok logikáját. Nincs jelentősége, hogy mi miatt, de ha egyszer elveszti a bizalmat azoknál az embereknél akik eddig becsületesen fizették a törlesztést soha nem fognak felvenni hitelt. Néhány nagytudású előadja, hogy miért vettek föl hitelt, ami számomra azért vicces mert a bakokat talán ezért találták ki.Arról viszont az átlagember nem tehet, hogy a háta mögött néhány befolyásos embernek a sok is kevés. Tőlünk nyugatabbra azért arra vigyáznak, hogy a felvett kölcsönt vissza is tudják fizetni. Mivel úgy gondolom ez a lényege a dolognak. Sok ország van ahol 20-30 évre előre lehet tervezni nálunk ez a fél évet sem közelíti meg. Nem tudom ez hosszútávon kinek jó.”
 • 23. 620829 2011. október 25. 10:07
  „20. babar 2011.10.24. 20:37
  620829
  Köszi a választ! hedgefund@citromail.hu
  Nem tudom hány hete írtam.

  A NAPI.HU-RÓL TÖBB EMBERREL EZEN AZ EMAILON KERESZTÜL beszélgetünk...ha írsz-meg kellett volna -hogy kapjam-én meg nekik is válaszoltam....bár most éppen nem látok semmit.Egy biztos..tözsdék rsi 60 felett...cci 10 felett....én esést várnék a közeli jövőben-azaz aud és euro gyengülést....usd-cad erősödést.”
 • 22. igazságkereső 2011. október 25. 09:39
  „Ha visszaállítanák a felvételkori árfolyamra történő havi törlesztés lehetőségét, mindjárt óriási lenne az érdeklődés és a hiteltörlesztés is! Ehhez még olyan szakembernek sem kell lenni,mint Müller János úr, a magyar Bankszövetség vezető tanácsadója! Talán a magyarországi bankok részéről a spekulációt és ügyfeleik szándékos tönkretételi szándékot kellene befejezniük! Nem olyan bonyolult ennek a bankok által gerjesztett problémakörnek a megoldása,csak valóban tisztességesnek kellene lenniük végre a magyarországi pénzintézeteknek! Miért nem megy ez nálunk Magyarországon, mért akarnak a magyarországi bankok végleg tönkretenni mindenkit, aki ügyfelévé vált a nem létező "devizahitel" kapcsán?!!”
 • 21. nagypappa 2011. október 25. 04:11
  „Csak arra vagyok kíváncsi aki nagy nehezen és nagy áldozatok árán megszabadul a hitelétől, mikor fog még egyszer hitelt felvenni?
  Azt hiszem még az unokája sem fog élni a hitelfelvétel lehetőségével. El vette a bank a kedvét az embereknek a hitelbe vásárlástól.
  Családunkban is van egy Frank alapú lakáshitel, a család összeadja a pénz és ki lesz fizetve, DE SOHA TÖBBET! nem vásárol senki a családból hitelre.”
 • 20. babar 2011. október 24. 20:37
  „620829
  Köszi a választ! hedgefund@citromail.hu
  Nem tudom hány hete írtam.”
 • 19. zsóka 2011. október 24. 20:23
  „Senki nem vett volna fel devizahitelt, ha a forinthitelek kamata nem lett volna undorítóan magas.
  Persze, hogy jó volt játszani az átváltós trükkel, de mostmár talán elég lenne a haszonból. Mi lesz, ha a gazdaság még lejjebb megy? Ami hitel bedől, azt a bank soha az életben nem kapja meg, mert a lakások nagy részének az ára nem fedezi a kölcsön összegét sem.
  Én a mult héten néztem az átváltás lehetőségét. A nyolcvankétezer forintos hitelem átváltása után a törlesztő részeltem 67 eFt lenne. Egy évig, aztán nem tudni, mert "lehetséges a kamatemelés". De nem is ezen akadtam ki: hanem azon, hogy bár eddig mindig rendesen fizettem (5 éve), most újabb hitelbírálat, értékbecslés, közjegyző, stb. lesz, és mivel a párom nyugdíjas, lehet, hogy nem tudjuk igénybe venni, mert kevés lesz a jövedelmünk.(????)
  Nem értem: ha most a magasabb törlesztőrészletet tudjuk fizetni, akkor miért ne tudnánk az alacsonyabbat?????
  Ez szerintem nonszensz.”
 • 18. igazságkereső 2011. október 24. 20:11
  „Müller János, a Magyar Bankszövetség vezető tanácsadója mentális zavarban szenved, ugyan is szakértő kollégái -Dr,Róna Péter közgazdász, Dramm Andrea jogász,Dr.Pásztor Pál jogász,Dr.Boros Imre közgazdász,Varga András közgazdasági szakújságíró és a témához értő szakemberek több helyen elmondták, leírták, hogy a magyarországi "devizahitelek" forinthitelek voltak, a magyarországi bankok indexálási trükköt alkalmaztak! Mi a francnak erőlködik ez a kártékony, nagyon rosszindulatú és a szakmához nem értő Müller,de azon is csodálkozom, hogy ezen az oldalon olyanok is írogatnak, akiknek"lila" fogalmuk sincs a napi súlyos gondot okozó banki csalásokról, ügyfelek megvezetéséről! Az a hozzászóló pedig végképp tájékozatlan, aki minden bejegyzésében a takaró elméletről és a túlvállalásról értekezik, hiszen épp az ellenkezőjéről szól a történet: maga a bank hozta fizetésképtelen helyzetbe ügyfeleit,mert indexálási trükkel csinált egy példaszerű 11.5 milliós bankhitelből - melynek eredeti törlesztőrészlete 55 ezer forint volt,nos a bank indexálási trükkje következtében ebből 117 ezert forint havi törlesztőrészlet lett, és a 11,5 milliós bankhitelből 18-19 milliós hitelt kreált! Ezek után ha bárki hülyeséget ír ezen az oldalon, akkor épp olyan ember mint maga Müller János,azaz álszent és teszi a hülyét,hiszen ma minden épeszű ember tudja, hogy a bankok eljárása 2008 ősze után nagyon tisztességtelen, nyugodtan mondhatjuk aljasnak is! Ennek a féleszű Müller Jánosnak maga Dr.Róna Péter nemzetközi hírű közgazdász magyarázta el a banki indexálási trükk lényegét, de Müller János ennek ellenére kitart téveszméje mellett, így aztán igaz az, hogy az ilyenekre mondják azt, hogy orvosi eset! Pedig nagyon egyszerű a magyarországi"devizahiteles" bankok által csúnyán megvezetett ügyfelek problémáinak megoldása, nevezetesen: VISSZA KELL ÁLLÍTANI A FELVÉTELKORI "ÁRFOLYAM" ÖSSZEGÉRE A HAVI TÖRLESZTŐRÉSZLETET és mindenki számára azonnal fizethetővé is válnának a havi törlesztőrészletek, úgy ahogy ez történt a banki manipulációk előtt, 2008 tavaszán, nyarán! A hülyeségeket és ostoba hozzászólásokat pedig jó lenne befejezni ezen az oldalon,mert azt azért nem gondolnám,hogy ennyi tájékozatlan és rosszindulatú ember lakja ezt az országot!!”
 • 17. csaktudja 2011. október 24. 19:30
  „13.quky
  Bár nem vagyok érintett szerencsére, de ha a 2007-ben 12,5 millára értékelt ingatlant most 9,2-re becsülik, el is adnák nekem per és tehermentesen ennyiért?”
 • 16. hasika 2011. október 24. 15:45
  „Nagyon szemét dolog, hogy ha átváltod forintra a CHF-et ugyanannál a pénzintézetnél és ugyanarról az ingatlanról van szó ki kell fizetni azokat a költségeket amit már egyszer kifizettél: közjegyző,becsüs,tul.lap lekérés,hitelbírálati díj.Még a bankok nem haszonnal dolgoznak? Hol keresek én 90e ft-ot a semmiért?”
 • 15. deszkás 2011. október 24. 15:15
  „Müller János a Bankszövetség elnöke azt nyilatkozta :" a bankok nagyon rosszul járnak mert a fedezet elértéktelenedett." Nekik mondom én ,és most ezen törik a fejüket hogyan lehetne a fedezetként felajánlott ingatlanok miatt tovább emelni a törlesztőt. Erre vonatkozóan szerintem most azt keresik a 30-40 oldalas szerződésben:hogyan lehet mégis. Csak akkor már késő mosolyogni a tüntetőkön mert nem fog kutya se tüntetni de fizetni se.”
 • 14. splat 2011. október 24. 14:50
  „13. quky 2011.10.24. 14:40
  Ez volt idáig a legjobb hozzászólás!
  Elgondolkodtató!”
 • 13. quky 2011. október 24. 14:40
  „Igen lecserélném a svájci frank hitelem ha hagynák 2007-ben 137-es árfolyamon vettem fel 10mft hitelt azóta tisztességesen fizetem mos tájékoztattak róla hogy mindössze 15.4mft tartozom a napi árfolyamon számolva ha vég-törleszteni szeretnék fizetnem kellene 11.2mft Még ebbe is belementem volna ha még bukok is csak szabaduljak meg az adósságomtól ekkor jött a feketeleves a ban 2007-ben a lakást 12.5mft érték becsülte amire adtak 10mft hitelt most ugyanazt az ingatlant 9.2mFt becsülték és arra tudnak nekem folyósítani 7.36mFt hitelt kérdem én most miből teremtsek elő majd 4mft-ot erre azt mondta az ügyintéző hogy szerezzek egy másik ingatlant amit felajánlanak fedezetként. Hát most a nyugdíjas anyám házát tegyem kockára hát nem. így buktam 30eft értékbecslési díjat +2 nap szabadságot és maradt a frank hitelem.
  Ezért nincs érdeklődés!”
 • 12. ktimi 2011. október 24. 13:47
  „Na meg arról se feledkezzünk meg, hogy az nem vég-törleszthet, aki már igénybe vette a bank egy segítő fix rögzítését és két évig ezt fizeti még most is. Annak nem jár most segítség és szerintem sokan vagyunk akinek még nem telt le a két év.”
 • 11. deszkás 2011. október 24. 13:22
  „Eddig:1160.”
 • 10. oklahoma 2011. október 24. 12:52
  „Valószínűleg azok végtörlesztenek, akik kis összeget vettek fel fel vagy gazadagok. Amúgy mindenképpen megéri, mert 180 már nem lesz a frank.”
 • 9. deszkás 2011. október 24. 12:45
  „SZPALIKA! Akkor miért is vizsgálja az Unió éppen a Bankok indexálását? Tegnapi hir.”
 • 8. 620829 2011. október 24. 12:35
  „7. szpalika 2011.10.24. 10:38

  EZ AZ IGAZSÁG !!!”
 • 7. szpalika 2011. október 24. 10:38
  „kedves igazságkereső!

  A forint betéti kamatok 12% körül voltak, a frankhitel kamatok 7% körül. Kérlek, fejtsd ki, hogy hogyan tudnak nyereséget termelni ebből a bankok, ha nem frankot, hanem a betéti forintot helyezték ki? itt -5% kamat van, és a bankoknak volt egyéb költségük is.
  A népet a mindenkori kormányok hibás gazdaságpolitikája, pl. a felfutott támogatott ft lakáshitelek, csak arra 300 milliárd ft-ot fizettek, mert a banki alapkamat 9-12% is volt...
  Tehát ha vki hiteles gazdaságpolitikával, kb. 3-4% körüli alapkamaton kapna pénzt, akkor a ft hitelek is kb. 8%-osak lennének max.
  Ez itt a hiba, és nem a bankok tartották magasan a hitelkamatokat, mikor a jegybanki alapkamat is 12% volt akár....”
 • 6. kumisz 2011. október 24. 10:25
  „Ha a munkabérek is követték volna az eseményeket, nem kéne " agyalni " ennyit!!!!!!!!!!!!!”
 • 5. Lakos 2011. október 24. 10:21
  „Megint csak a jómódúak járnak jól.
  Orbán már törlesztette. Hány olyan törvényt hoznak még ami a törvényhozóknak jön jól?!”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10-15 üzletet nyit az Aldi

Három éven belül 110 fölé emelkedne az Aldi hálózat tagjainak száma. Tovább olvasom