Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Átadták a Presztízs díjakat

Szeged - Idén is a rangos, 2004-ben alapított Presztízs díjjal tüntették ki a megye kimagaslóan jól teljesítő vállalkozásait. Az idei volt a 11. díjátadó és gála.
Gálaműsor keretében adták át a térség egyik legrangosabb elismeréseit, a Presztízs díjakat szerda este Szegeden, az IH Rendezvényközpontban. Szentgyörgyi Pál, Szeged gazdasági alpolgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy a 2004-ben alapított díj ennyi változás közepette is fennmaradt, és hogy vannak vállalkozások, amelyek a mostani nehéz helyzetben is megtalálják a piaci rést. Eric Mansuy, a díj és a gála főtámogatója, az EDF DÉMÁSZ elnök-vezérigazgatója azt hangsúlyozta, a társaságcsoport könnyen tudott azonosulni a díj alapelvével, ami a helyi gazdaságért érzett felelősség.

Mecénások, támogatók

Az alapítók és a mecénások névsora 2004 óta állandó: a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Hungerit Zrt., a KÉSZ cégcsoport, a Lapcom Zrt., a Legrand Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem. A támogatók a CE Glass cégcsoport, a Szegedi SZEFO Zrt., a Naturtex Kft. és a Kígyó Patika. A Presztízs díj és a gála főtámogatója 2014-ben az EDF DÉMÁSZ társaságcsoport.
A már hagyományos 5 kategóriában ítélték oda a Presztízs díjakat azoknak a sikeres vállalkozásoknak, amelyeket az EDF DÉMÁSZ és a mecénások választottak ki a jelöltek közül. Az év új vállalkozása a Vitamin Szalon Kft., a díjat Rácz József ügyvezető igazgató vette át. Az év kisvállalkozása az Elzett-Certa Kft.: Török György ügyvezető igazgató köszönte meg az elismerést. Az év középvállalkozása a Proko-Travel Utazási Iroda, a díjat az igazgató, Prónay Gyula kapta. Az év vállalkozása elismerést Kaszás Anikó, a Transcommers Kft. ügyvezető igazgatója vette át. Az év üzletemberének Bánffi Istvánt, a Bánffi és Bánffi Kft. ügyvezető igazgatóját választották.

Az EDF DÉMÁSZ különdíját a Feszültség Kft. érdemelte ki, Szügyi Károly ügyvezető igazgató vette át. Idén – a Presztízs díjak történetében először – „meglepetésdíjként" életműdíjat is átadtak, amelyet Szeri Istvánnak, a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ cégcsoporthoz tartozó Tisza Volán Zrt. tanácsadójának ítéltek oda.

Átadták a Presztízs díjakat. Fotó: Karnok Csaba (Galéria)


A műsorban fellépett Tandi Flora énekes, akit Márton Gergely és Koczka Ferenc kísért, a Docpiano zenekar, valamint a Tömörkény István Gimnázium Leánykara. Az esten egy eredeti Pelé-aláírással ellátott futball-labdára licitálhattak a vendégek jótékonysági árveréssel: a bevételt az egyetem gyermekgyógyászati klinikájának endokrin osztálya kapja meg.

Az év kisvállalkozása: Elzett-Certa Kft.

Török György ügyvezető igazgató: A kisvállalkozás fő profilja épületekhez használatos vasalatok, zárak és zárbetétek forgalmazása Dél-Magyarország területén és egész Szerbiában. Az Elzett-Certa Kft. 25 éve alakult, Szegeden hatan, Szerbiában nyolcan dolgoznak a cégnél. – Az Elzett egy százhúsz éves magyar cég, magyar munkavállalókat foglalkoztatunk. Van olyan munkatársam, aki már 21 éve nálunk dolgozik. Szegeden két kiskereskedésünk és egy nagykereskedésünk van. Nem számítottunk erre a díjra, amely elismerése annak, hogy huszonöt évig a nehéz körülmények ellenére is ott tudtunk maradni a piacon, még akkor is, amikor az építkezések száma radikálisan lecsökkent – mondta Török György.

Az év középvállalkozása: Proko Travel Utazási Iroda

Prónay Gyula ügyvezető igazgató: A szegedi központú utazási iroda huszonegy éve működik, de van kirendeltsége többek között Siófokon és Budapesten is. Fő profiljuk a kiutaztatás, a kongresszusok, konferenciák szervezése. Tavaly Fogyasztóbarát vállalkozás díjat nyertek, az utazási irodák közül csak ők rendelkeznek ilyen elismeréssel Magyarországon. – Nem kell Budapestre menni ahhoz, hogy sikeres legyen az ember, nekünk Szeged a központ, a főváros számít vidéknek. Amikor a vállalkozószakma ad egy ilyen díjat, az a legnagyobb elismerés: ők igazán tisztában vannak azzal, hogy milyen egy vállalkozást vezetni. Szegeden a Presztízs díjnál nagyobb kitüntetést nem lehet elérni – mondta Prónay Gyula.

Az év vállalkozása: Transcommers Kft.

Kaszás Anikó ügyvezető igazgató: A Transcommers Kft. 23 évvel ezelőtt jött létre családi vállalkozásként: az első időszakban Kaszás Anikó szülei, az öccse, valamint a férje is a cégben dolgozott. – A szüleim időközben nyugdíjba mentek, az öcsém saját céget alapított, most ketten visszük a céget a férjemmel. Az összes alkalmazottal együtt 30-an dolgozunk 3 részlegben: a gyártásban, a szervizben és a tervező-fejlesztő csapatban. Olyan termékeket fejlesztünk, amelyek jelenleg nincsenek a piacon, például szünetmentes tápegységeket vasútnak, repülőtereknek.

Az év új vállalkozása: Vitamin Szalon Kft.

Rácz József ügyvezető igazgató: Márciusban adták át az első zöldség-gyümölcs üzletet Szegeden, majd októberben a másodikat. A két üzlet franchise-hálózatot alkot, a terv a további bővítés – Budapesten. – Az üzletek mögött álló termelői körnek, a Kertész Klub Magyarország Egyesületnek az a célja, hogy az árut közvetlenül a vásárlókhoz juttassa el, kihagyva a lánckereskedelmet. Az üzletekben mindig friss, minőségi az áru, az útját nyomon lehet követni a földtől az asztalig. Még a termelők fényképe is látható a zöldség és a gyümölcs mellett. Az egész termelői csapat számára megtiszteltetés a Presztízs díj.

Az év üzletembere: Bánffi István

Bánffi István, a Bánffi és Bánffi Kft. ügyvezető igazgatója: A Bánffi család 1907 óta foglalkozik szikvízgyártással. Bánffi István dédnagymamája ekkor nyitotta meg szikvízgyártó kisüzemét kisteleki vendéglője mellett. Az üzemet később államosították, de Bánffi István nagymamája visszavásárolta az államtól. A vállalkozó szülei 1972-ben indították el Szegeden a gyártást, ebből nőtt ki a mostani vállalkozás. A szikvízüzemnek nyolc munkatársa van. – Egy hónapja voltam 60 éves: a díj csodálatos ajándék a születésnapomra, a szikvízüzem előterében egy vitrinbe fog kerülni. Munkám során számos szegedivel ismerkedtem meg: jó látni, hogy szódánk minden jeles ünnepen, családi eseményen az asztalukon van. Szegeden lettem vállalkozó, ide köt minden: nemhogy egy másik országban, de már egy másik városban sem tudnám elképzelni az életemet – mondta Bánffi István.

Az EDF DÉMÁSZ különdíja: Feszültség Kft.

Szügyi Károly ügyvezető igazgató: A cég 23 éves, fő profilja a villamossági kábelek, vezetékek, villamosipari szerelvények nagykereskedelmi értékesítése. Az EDF DÉMÁSZ a kft. megbízható munkáját, szakmai profizmusát díjazta. – Három telephelyünk van három országban: Magyarországon, Romániában és Szerbiában. Mintegy 80 dolgozónknak köszönhetően csapatmunkában, nagyon nagy küzdelemben jutottunk el idáig. Az EDF DÉMÁSZ-nak stratégiai partnerként légvezetékeket és földkábeleket szállítunk, a társasággal nagyon jó a kapcsolatunk.

Életműdíj: Szeri István

Szeri István, a DAKK cégcsoporthoz tartozó Tisza Volán Zrt. tanácsadója: A Tisza Volán Zrt.-nél 37 éve dolgozik, a cégnek 23 éven át a vezérigazgatója volt. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tiszteletbeli elnöke. – Nagyon meghatódtam, nem számítottam erre a meglepetésre. Azért jöttem el a díjátadóra, hogy barátomat, Török Gyurit ünnepeljem. Nagyon jó érzés, hogy én lehetek az első életműdíjas a Presztízs díjak történetében. Úgy gondolom, ezt az elismerést azért a közéleti munkámért kaptam, amit az elmúlt időszakban végeztem: ebben benne van a Tisza Volán éppúgy, mint a kamara, a jótékonysági szolgálatok és a kultúra támogatása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az akciós áru vásárlásánál is teljesek a jótállási jogok

A régi "3 napos szabály" már nem él, tehát a fogyasztók csupán minőségi kifogás esetén léphetnek… Tovább olvasom