Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Átmeneti gyengülés után ismét erősödnek az indexek

Nyereséges nyitás és átmeneti veszteségek után a zárás közeledtével ismét nyereségben jártak New York tőzsdeindexei.
A 0,20 százalék körüli nyereséggel kezdő indexek közül a DJIA-30 és a S&P-500 ismét 0,20 százalék körüli nyereséget, a Nasdaq Composite index pedig 0,10 százalék körüli nyereséget mutatott a zárás előtt mintegy két órával. Korábban az indexek jó 0,30 százalékos veszteségben is jártak.

Az árfolyamok kezdetben emelkedtek a hosszas, hetekig tartó veszteséges szakaszt követően már kedvező befektetési lehetőséget kínáló alacsony árfolyamú részvények felvásárlása miatt. A DJIA-30 és a S&P-500 index pénteken már sorban a hatodik egymást követő hetet fejezte be veszteséggel, a Nasdaq Composite index év eleje óta elért eredménye pedig a pénteki gyengüléssel veszteségbe fordult.

Hétfőn nem jelent meg a befektetők figyelmére érdemes makrogazdasági adat.

Az olcsó részvények felvásárlására kínálkozó lehetőségek kihasználása mellett hétfőn javította a befektetői bizalmat számos vállalati egyesülési tervről érkezett hír is.

A fordulatot a befektetői hangulatban a S&P hitelminősítő görög adósbesorolásra adott újabb agresszív, három fokozatot átívelő rontása váltotta ki. A növekvő kockázatkerülés az olajipari és nemesfémipari részvényektől való szabadulás követte. Az olajárak zuhanni kezdtek, az arany határidős jegyzése csökkent.

A zárás előtt két órával a WTI nyersolaj legközelebbi szállítású határidős jegyzése 96,76 dollár volt hordónként, 2,53 dollárral, 2,55 százalékkal alacsonyabb a pénteki zárásnál. Az európai tőzsdezárás idején, a görög adósbesorolás rontása előtt a WTI jegyzés még 98,71 dollár volt.

A Brent nyersolaj jegyzése 117,83 dollár hordónként az amerikai tőzsdei zárás előtt két órával, 98 centtel, 0,8 százalékkal alacsonyabb az előző zárásnál. Az európai zárás idején a Brent jegyzés 119,64 dolláron állt.

Az arany határidős jegyzése 1.515,70 dollár unciánként, 13,50 dollárral, 0,88 százalékkal alacsonyabb a pénteki amerikai zárásnál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új negatív euró-svájci frank árfolyam rekord

Új negatív rekordot állított be az euró a svájci frankkal szemben hétfőn. Tovább olvasom