Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Autógyárat épít a KÉSZ Oroszországban

Szeged, Nyizsnij Novgorod - Magyarország és Szerbia után Oroszországban is a KÉSZ építi a Magna autóipari vállalat új gyárát. A beruházás összértéke meghaladja a 10 millió eurót, mintegy 3 milliárd forintot. 2013 nyarán adják át.
A szerbiai Fiat, a kecskeméti, Mercedes, a győri Audi, valamint a szintén kecskeméti Magna gyár után, újabb autóipari nagyberuházást valósíthat meg az idén 30 éves KÉSZ csoport. Ezúttal egy már visszatérő ügyfél, a Magna megbízását nyerték el. Az oroszországi Nyizsnyij Novgorodban, generálkivitelezőként kell egy fröccsöntő üzemmel és egy logisztikai csarnokkal kibővíteni, majd felújítani a már meglévő gyárat. A beruházás 13 ezer négyzetméteren zajlik majd, összértéke meghaladja a 10 millió eurót, a 3 milliárd forintot. Az új létesítményt várhatóan 2013 nyarán adják át.

Pintyőke Marcell, a KÉSZ csoport marketing- és kommunikációs igazgatója elmondta: – Azt, hogy a KÉSZ megbízható, értékálló szolgáltatást nyújt, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Magna is a visszatérő ügyfeleink között szerepel, és már a harmadik gyárát építteti velünk. A létesítmény tervezése több országban zajlik: a vasbeton és acélszerkezetek tervezése Magyarországon, az alapozás Ukrajnában, a többi Oroszországban történik, ez szintén nem kis feladat. Az a szándékunk, hogy nemcsak a tervezésnél, hanem a kivitelezésnél is bevonjuk a magyar alvállalkozókat is. A határidővel kapcsolatban kifejtette: noha a kemény orosz télben, és több országban kell dolgozniuk, minden elvárásnak szeretnének megfelelni.

A KÉSZ Holding Zrt. 2010-ben alapította meg orosz leányvállalatát. Az első projekt megrendelője a svéd gyógyszeripari cég, az Astra Zeneca volt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem várható a benzin árának tartós csökkenése - grafika

Ezen a héten is csökkenti a benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára, de egy elemző szerint a csökkenés nem lesz tartós. Tovább olvasom