Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Az alacsony biztosítási kultúra is hátráltatja a kockázati életbiztosítások terjedését

A felmérés szerint a nők tájékozottabbak voltak a biztosítási ügyekben, mint a férfiak.
A megkérdezettek 60 százaléka nem tudott különbséget tenni a kockázati, illetve a befektetési célú életbiztosítás között, akik ismerték a kockázati életbiztosítást, azok 70 százaléka is csak akkor kötne ilyet, ha nem kerülne többe havi 5 ezer forintnál - közölte felmérésének eredményét a PBA Biztosítási Alkusz Kft. az MTI-vel.

A felmérés szerint a nők tájékozottabbak voltak a biztosítási ügyekben, mint a férfiak.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) első negyedéves adatai szerint kockázati (halál eseti) életbiztosítást 320 ezren, míg befektetéshez kötött életbiztosítást 699 ezren kötöttek.

A biztosított halála esetén fizető kockázati életbiztosításból 6,6 milliárd, a befektetési életbiztosításokból 82 milliárd díjbevételük származott a biztosítóknak az első negyedévben.

Amennyiben összevetjük a kockázati életbiztosításoknál a szerződők számát a díjbevétellel, akkor 18 360 forint jut egy szerződésre.

Az elérésre szóló életbiztosítás - amikor a biztosító akkor fizet, ha a biztosított megérte az előre kikötött életkort - jelentősége marginális (26 ezer szerződés, 1,4 milliárd forintos díjbevétellel).

A kockázati és elérési elemet is tartalmazó, úgynevezett vegyes életbiztosítással 525 ezren rendelkeznek, ebből 27,7 milliárd forint díjbevétel származott az első negyedévben.

Olvasóink írták

  • 1. valaki_a_sok_közül 2013. május 30. 10:02
    „Ennek mondjuk az is az oka, hogy egyes biztosítok ott verik át a laikusokat ahol csak tudják. Sajnos személyes tapasztalatom van az ügyben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magas elvárások, alacsony lehetőségek a nyugdíjjal szemben

A magyarok a jelenlegi jövedelmük átlagosan 85 százalékával lennének elégedettek, ha most vonulnának… Tovább olvasom