Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Az Apple iPhone és iPad értékesítési gyakorlatát vizsgálja Brüsszel

A világ legnagyobb tőkeértékű technológiai vállalta ellen már folytak vizsgálatok versenyellenes tevékenység miatt.
Vizsgálat alá vette versenyjogi szempontból az Európai Bizottság az Apple iPhone és iPad értékesítési gyakorlatát - írta a Bloomberg üzleti hírügynökség.

Az EB "vizsgálja a helyzetet és figyelemmel követi a piaci fejleményeket" - írta Antoine Colombani, a testület versenyjogi biztosának szóvivője a Bloomberg kérdésére e-mailben küldött válaszában.

Formális panasz nem érkezett ugyan az ügyben, de "felhívták Brüsszel figyelmét" az Apple értékesítési gyakorlatára - írta a szóvivő. "Közbe fogunk lépni mihelyt versenyellenes magatartásra utaló jeleket tapasztalunk" - tette hozzá.

A New York Times értesülése szerint Brüsszelt számos mobilszolgáltató társaság tájékoztatta az Apple-lel kötött forgalmazási szerződésének részleteiről. Az uniós vizsgálat kizárólag a francia mobilszolgáltatókra terjed ki, de a New York Times értesülése szerint más európai mobilszolgáltatók is érintve lehetnek az ügyben.

Az Orange mobilszolgáltató tulajdonosa a France Telecom SA, valamint Bouygues Telecom SA mobilszolgáltató elzárkózott az értesülés kommentálásától, az Iliad SA mobilszolgáltató pedig nem reagált a Bloomberg hírügynökség megkeresésére.

Az Apple, a világ legnagyobb tőkeértékű technológiai vállalta ellen már folytak vizsgálatok versenyellenes tevékenység miatt. Tavaly a kiadókkal kötött szerződés módosításával zárta le az Apple az ellene e-book árszabási ügyben indított versenyellenes eljárást. Egy hasonló eljárásnak pedig a brit iTunes zeneszám letöltési díjak csökkentésével vetett véget.

Olvasóink írták

  • 1. Mozimasiniszta 2013. március 23. 07:13
    „nna...hát , ez az áhított piacgazdaság...
    itthon azon csodálkozom...hogy a résztvevőknél és a versenyhivatalnál nem verte még ki a biztosítékot, az
    konkurencia termékét ócsároló gyógyszerreklámok... (részemről legjobban utált dolog )”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az E-Star hitelezői elfogadták az elvi csődegyezségi javaslat tervezetét

A BÉT péntekre a csődegyezségi tárgyalás miatt felfüggesztette az E-Star részvényeinek kereskedését. Tovább olvasom