Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Az Audi Magyarország legvonzóbb munkahelye

A céget a MOL és a Mercedes követi a 27 ezer válaszadó véleménye alapján készült munkáltatói márka kutatás listáján.
Az Audi, a MOL és a Mercedes a legvonzóbb munkáltató Magyarországon - derül ki a 27 ezer válaszadó véleménye alapján a Figyelő, az Aon Hewitt, és az AISEC együttműködésében készült munkáltatói márka kutatásából.

A felmérés célja az volt, hogy feltérképezze az egyetemeken és főiskolákon tanulók, a pályakezdők és a már több éves munkatapasztalattal rendelkezők munkaerő-piaci elvárásait és a cégekről alkotott véleményét, majd ennek alapján összeállítsa azon munkáltatók listáját, amelyek a legjobb választást jelentik az álláskeresőknek, és a legvonzóbbak a munkaerő-piacon.

A kérdőíveket 27 ezren töltötték ki, ebből 10400 pályakezdő és 16 ezer 500 tapasztalt munkavállaló volt. A válaszadók több, mint 240 vállalatot értékeltek.

A válaszok alapján a legvonzóbb munkahely az Audi Hungária Motor Kft. lett, megelőzve a Mol csoportot és a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-t. A "dobogósok" után az első tízbe bekerült a Bosch Magyarország, a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft., a Deloitte Magyarország, az IBM Magyarország, a KPMG Hungária Kft., a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. és az SAP Hungary Kft.

A kutatás eredményei szerint a harminc évnél idősebb korosztály a fiatalabbakhoz képest minimális mértékben használja egyetemi, főiskolai kapcsolatait, tagjai az ifjabb generációk képviselőinél nagyobb mértékben támaszkodnak sajtóhírekre, a személyzeti tanácsadó cégektől, állásinterjúkon, valamint a már az adott cégeknél dolgozó emberektől kapott információkra. Az egyetemisták, főiskolások és a pályakezdők ugyanakkor az egyetemi állásbörzéket, levelező listákat, céges prezentációkat és tanáraik véleményét részesítik előnyben, ha egy-egy munkáltatóról szeretnének többet megtudni.

A tapasztaltabb, 1980 előtt született munkavállalók 80 százaléka tájékozódik online állásportálokról, 56 százalék ismerősök, családtagok, barátok, 53 százalékuk pedig adott cégnél dolgozók véleménye alapján. A fiatalabb pályakezdők is hasonló arányban szereznek információt internetes állásportálokról, illetve ismerősöktől, 54 százalékuk ugyanakkor a vállalati karrieroldalakat is használ. Az egyetemisták, főiskolások is az internetes portálokat használják elsődlegesen, 49 százalékuk pedig ismerősök, családtagok véleménye alapján.

Nyomtatott újságból, folyóiratból mindhárom korcsoportban csak 36-37 százalék keres állást.

A válaszadók szakmájuktól függetlenül a biztos megélhetést, folyamatos fejlődést és változatos, érdekes feladatokat szeretnének találni az ideális munkahelyen, de csaknem minden negyedik válaszadó a három legfontosabb tényező közé sorolta a szakmai kihívásokat és a rugalmas munkavégzés lehetőségét is. Közel 70 százalékuk olyan munkahelyen dolgozna, ahol anyagilag és erkölcsileg is elismerik, s emellett több mint 30 százalék jelölte meg a prioritások között, hogy cég stabil, megbízható legyen, ahol jó csapatban, kellemes légkörben dolgozhat.

A mindenki számára fontos tényezők mellett - mint a biztos megélhetés - a fiatal munkavállalóknál előtérbe kerül a társadalmi elismertség, hasznosság, mások segítése, az ügyfelekkel való együttműködés, mások irányítása és a fejlődés, de egyre nagyobb figyelmet kap a társadalmi felelősségvállalás, a környezetvédelem, illetve az, hogy milyen a hangulat a vállalatnál.

Olvasóink írták

 • 5. roxper 2012. március 01. 22:23
  „Egy újabb semmitmondó közvéleménykutatás, audis marketingesek tálalásában!”
 • 4. Queenmargareth 2012. március 01. 19:50
  „hú, van még étkeztetés munkahelyen?”
 • 3. kvendi 2012. március 01. 19:04
  „Kíváncsi lennék, hogy az AUDI dolgozóinak milyen az üzemi étkeztetésének színvonala,
  GYANÍTOM, gondolom nem moslékot ( -tablettás levest, instant teát, száraz rizsát, hitvány minőségű tésztát, fagyott krumpliból készített , minimális fűszerezés nélküli hússal - 5 dkg -!!!menünek nem nevezhető moslék..)
  kapnak az ott dolgozók, mint az itteni egyik nagy szegedi cég alkalmazottainál...???

  ÉRDEMES LENNE ERRŐL IS EGY ÁTFOGÓBB (felmérést)..., ÚJSÁG CIKKET KÉSZÍTENI...!!!(???)”
 • 2. tobaccoroad 2012. március 01. 18:23
  „1
  Vannak Szegeden cégek?”
 • 1. W666W 2012. március 01. 16:59
  „Meg lehetne nézni a TELJES listát ?? Kiváncsi lennék, hogy a szegedi cégek hol is vannak a listán”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erste Bank: 157,6 milliárd forint veszteség 2011-ben

Az Erste Bank Hungary Zrt. előzetes gyorsjelentés szerint a bankcsoport adózás utáni vesztesége 157,6 milliárd forint volt 2011-ben. Tovább olvasom