Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 15°C Még több cikk.

Az E-díjat az iKron–InCa–Monguz cégcsoportnak ítélték oda

A kiadónk által alapított, a gazdaságban elért sikereket elismerő, a Délmagyarország és a Szegedi Tudományegyetem Gazdasági Presztízs Díját 8 kategóriában osztottuk ki 2009-ben a megye vállalkozásai és üzletemberei között. Sorozatunkban most Sinkovicz Attila, az iKron Kft. ügyvezető igazgatója számol be arról, milyen munka áll azon eredmények mögött, amelyeknek köszönhetően az E-díjat vehették át.
Az iKron cégcsoport tulajdonképpen három cégből áll – magyarázta el Sinkovicz Attila ügyvezető igazgató, miért is kerültek kötőjelek a cégnevek közé. – A vállalkozás alapját az 1999-ben alapított InterBase Bt. alkotta, amelyből 2002-ben alakult az iKron Fejlesztő és Szolgáltató Kft. Majd 2008-ban az iKron Kft.-ből a két legnagyobb termékcsoport üzleti és fejlesztési ága kivált, amelyeket az InCa Információtechnológiai Kft., illetve a Monguz Információtechnológiai Kft. működtet. A cégcsoport tagjai továbbra is közös telephelyen, szoros együttműködésben tevékenykednek. – Büszkék vagyunk arra, hogy a válság idején 25-ről 43 főre emelkedett az alkalmazottak száma, és az árbevételünk is folyamatosan nő – mondta a vezető.

A három cég eltérő területeken tevékenykedik, ugyanakkor meglehetősen szoros kapcsolatban is állnak. Az iKron Kft. az outsourcing szolgáltatásokban működik: ebbe az ügyfelek hardver-szoftver hátterének üzemeltetése és szoftverfejlesztési feladatok megoldása egyaránt beletartozik. Emellett egyfajta inkubátorszerepet is betölt. Az InCa Kft. kábeltelevíziós társaságoknak szolgáltat: több mint 120 ezer internetes végpontot üzemeltet, illetve Magyarország mintegy 400 településén segíti a partnereket az internet elérésében. A Monguz Kft. a könyvtári informatika területén fejleszti szoftverét és kapcsolódó termékeit. Legfontosabb együttműködő és egyben konzorciumi partnere az MTA SZTAKI. Mára meghatározó a részesedésük a közgyűjtemény-informatikai piacon, innovatív termékeikre épül a Magyar Digitális Képkönyvtár és a Digitális Irodalmi Akadémia is.

Sinkovicz Attila ügyvezető: Büszkék vagyunk arra, hogy emelkedett az alkalmazottak száma. Fotó: DM/DV
Sinkovicz Attila ügyvezető: Büszkék vagyunk arra, hogy emelkedett az alkalmazottak száma. Fotó: DM/DV

– Munkánk során mindig arra törekedtünk, hogy partnereink a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást kapják. Az E-díj elismerés számunkra egy pozitív visszajelzés, érezhetjük, hogy lépéseink megfelelő irányba mutatnak – fejtette ki Sinkovicz Attila, mit jelentett a cégcsoport számára a Presztízs díj.

Díjak, díjazottak

Az Arany Levél Díjat a Makó-Térségi Víziközmű Kft., az Üzleti Innovációs Díjat a Hedz Magyarország Kft., az E-díjat az iKron–InCa–Monguz cégcsoport nyerte el. Az év kisvállalkozása Szénási Róbert egyéni vállalkozó, Az év középvállalkozása az Exicom Rendszerház Kft., Az év vállalkozása a CSOMIÉP Kft. Az év üzletembere díjat Holman Endre és Holman János, a Generál Média Kft. igazgatói vehették át, a Pályázati Különdíjat az AQUAPLUS Kútfúró, Kútjavító és Vízépítő Kft.-nek ítélték oda.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan nem értik a szuperbruttót - segítünk!

Az első idei fizetés sokkolta az embereket, mivel azt várták, több pénzt vihetnek majd haza: a korábbi 18 százalék helyett ugyanis 17-re csökkent az adókulcs. Tovább olvasom