Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Az egyetem is gazdasági tényező

Csongrád megye - Idén első alkalommal a Presztízs díj mecénásai nyújtották át az elismerést az általuk jelölt vállalkozásnak. Az év középvállalkozása elismerést Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora adta át a nyertesnek. Az egyetem fontosnak tartja a kis- és középvállalkozások megerősödését, és azt, hogy mielőbb behozzák hátrányukat az innovációban.
– A Szegedi Tudományegyetem nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy a Presztízs díj odaítélésében, a jelölés folyamatában mecénásként részt vegyen – fogalmazta meg Szabó Gábor rektor, mit jelent az univerzitás számára a hagyományos díjátadó ünnepség. – Az SZTE mindig is törekedett arra, hogy jelen legyen a térség gazdasági életében, tartsa a kapcsolatot a gazdaság szereplőivel. Emellett ki kell jelenteni: egy ilyen méretű és szellemi kapacitású egyetem ma már önmagában is gazdasági tényező, amelynek hozzá kell járulnia a régió gazdasági fejlődéséhez – tette hozzá a rektor.

Szabó Gábor kifejtette: az egyetem számos kutatás végez, főleg multinacionális cégek megbízásából, ugyanakkor a kis- és középvállalkozásokkal is együttműködik. A jövőben szerinte egyre több olyan, egyetemről „kipörgő" vállalkozást alapítanak majd a fiatalok, amelyek mind kisvállalkozásként kezdik el a tevékenységüket, majd megerősödve középvállalkozássá fejlődnek.

Szabó Gábor a Presztízs díjak átadásán. Az egyetem mindig törekedett arra, hogy jelen legyen a térség gazdasági életében. Fotó: Frank Yvette
Szabó Gábor a Presztízs díjak átadásán. Az egyetem mindig törekedett arra, hogy jelen legyen a térség gazdasági életében.
Fotó: Frank Yvette

A Szegedi Tudományegyetem olyan dél-alföldi klaszterekben is részt vesz, amelyek révén kis- és középvállalkozásokkal fűzi szorosabbra kapcsolatát. Ezek mind meglévő együttműködéseket jelentenek, amelyeket a jövőben természetesen fejleszteni szeretnének.

Szabó Gábor akadémikus a Magyar Innovációs Szövetség elnökeként kifejtette: sajnos a magyar vállalkozások innovációs aktivitása nemzetközi mércével mérve alacsony, eredményeik szinte a leggyengébbek a mezőnyben. Ezért az egyetem élén az elkövetkezőkben azt szeretné elérni, hogy ezen a helyzeten a gazdasági élet szereplőivel együtt fordítani lehessen. A Presztízs díj mecénásaként örült annak, hogy olyan vállalkozásnak nyújthatta át az elismerést, amelyik innovációs fejlesztésbe kezdett.

Olvasóink írták

 • 2. frakk 2011. február 04. 12:25
  „Nekem a zakó begombolása vagy nem , másodlagos.
  Ellenben szokásos témáimba ez már nagyon beleillik. "a Magyar Innovációs Szövetség elnökeként kifejtette: sajnos a magyar vállalkozások innovációs aktivitása nemzetközi mércével mérve alacsony, eredményeik szinte a leggyengébbek" Ő a Magyar innovációs Sz. elnőke, és Szegeden semmi innováció ?????? Szégyen a javából.
  Mint mondtam Szeged elq..rt gazdasága miatt nem kegyelmezek senkivel szemben sem, pártállásra tekintet nélkül.
  Outsourcing ?? ismerős ez egyáltalán ??”
 • 1. azigazitrebitsch 2011. február 04. 08:59
  „Apró negatívum,olyan snassz amikor tekintélyes,művelt zemberek kiállnak nyitott zakóval,domborodó pocakkal a nagyközönség elé.Pont úgy néz ki ,mint egy tiszás sofőr a Mars téren (én kérek elnézést a buszosoktól ).
  (ha még meg ráadásul zsebre is b....ák a kezüket,az már egyenest gusztustalan,sok tv riportnál látszik sajna az ilyen)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A forint gyengült az euróhoz és a svájci frankhoz képest estére

London - Gyengült a forint csütörtök estére az euróval és a svájci frankkal szemben délutánhoz… Tovább olvasom