Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Az egykori Baumax-dolgozók 20 százaléka már elhelyezkedett

Sikeres volt a Baumax és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete közötti együttműködés.
Sikeres volt a Baumax és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) közötti együttműködés, biztosítottak a kifizetések, és az egykori dolgozók csaknem 20 százaléka már elhelyezkedett más területen - számolt be egyaránt a vállalat és a szervezet az MTI-nek.

A Baumax barkácsáruház január végén bejelentette, hogy kivonul Magyarországról, a 14 áruházat sorban bezárják. A Baumax AG kommunikációs munkatársa az MTI érdeklődésére közölte, hogy már mind a 14 üzletét bezárta Magyarországon, és a szakszervezettel folytatott tárgyalásoknak megfelelően a vállalat elsősorban eleget tesz a törvényi követelményeknek, valamint bizonyos esetekben speciális támogatást és lehetőségeket nyújt.

Sáling József, a KASZ elnöke a Baumax-dolgozók sorsával kapcsolatban kifejtette: minden határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkező érintett megkapja végkielégítését, és a 30 napos felmondási idő alatt még akkor is kap munkabért, ha nem lesz már munka az üzletekben.

Hozzátette: a Baumax szintén kifizeti a ki nem adott szabadságokat, valamint a munkában töltött idő végéig 60 ezer forintos prémiumot ad minden üzletben dolgozó számára, tekintettel a végkiárusítások során megnövekedett forgalomra.

Ezen felül a vállalat kitolta azon női alkalmazottak munkaviszonyát, akiknek a felmondástól számítva már csak mintegy 6 hónap volt a 40 éves munkaviszony betöltéséig, a nyugdíjba vonulásig - mondta.

Az alkalmazottak továbbá szabadon választhattak, hogy felmondással, vagy közös megegyezés által szüntetik meg munkaviszonyukat. Utóbbi esetben sem éri semmilyen kár a dolgozókat, megkapják az őket illető járulékokat, a felmondási időre jutó keresetet, a végkielégítést, a szabadságmegváltást.

A Magyarországról kivonuló Baumax áruházait az MMXH Kft., magyarországi Möbelix és Mömax áruházak tulajdonosa, az ausztriai XXXLutz leányvállalata veszi át.

A Möbelix ügyvezető igazgatója - aki egyébként a Baumax egykori ügyvezető igazgatója - korábban már jelezte, hogy szeretné alkalmazni a volt Baumax-dolgozók egy részét, azonban ez nagymértékben attól is függ, hogy hol és milyen ütemben sikerül átalakítani a korábbi barkács- és építési áruházakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MNB: az ellenőrzött bankok megfelelően alkalmazzák az elszámolási képletet

Hangsúlyozzák, hogy az előzetes módszertani vizsgálat nem jelenti a felügyelt intézmények… Tovább olvasom