Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Az FHB nem fizet osztalékot 2014-re

Az FHB 2013-ban az MSZSZ szerint 114 millió forint nyereséget, a konszolidált IFRS kimutatások szerint 4,7 milliárd forint veszteséget könyvelt el.
Az FHB Jelzálogbank Nyrt. 2014-re az előző évhez hasonlóan nem fizet osztalékot, a magyar számviteli törvény (MSZSZ) szerinti 19,184 milliárd forint mérleg szerinti veszteséget az eredménytartalékkal szemben számolja el - határozott a hitelintézet kedden megtartott éves rendes közgyűlése.

A bankcsoport nemzetközi pénzügyi standardok (IFRS) szerinti vesztesége 2014-ben 16,196 milliárd forint volt, az egyszeri tételek nélkül azonban pozitív, 3,8 milliárd forint lenne. Az FHB 2013-ban az MSZSZ szerint 114 millió forint nyereséget, a konszolidált IFRS kimutatások szerint 4,7 milliárd forint veszteséget könyvelt el.

Spéder Zoltán, az igazgatóság elnöke a közgyűlésen elmondta: tavaly folytatódott az eredeti stratégia megvalósítása. Tavaly három fő célt tűztek ki: az értékesítés bővítését, akvizíciók megvalósítását, valamint a jogszabályi kihívásoknak való megfelelést. A bankcsoport üzleti céljai jelentős mértékben teljesültek. Az eredmények közül kiemelte a Magyar Postával való együttműködést, amely minden téren kiemelkedő eredményeket hozott az értékesítésben.

A bank elnöke hangsúlyozta, rendkívüli év volt a tavalyi is, többek között a Kúria devizahitelekkel kapcsolatos döntése miatt. "Bízunk abban, előbb-utóbb véget ér a meglepetések sorozata", és addigra kellőképpen megerősödve képesek leszünk a TOP4-TOP5 szereplő közé kerülni nemcsak volumenben, hanem hatékonyságban is - mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korlátozhatják az energiaitalok fogyasztását

Az energiaitalok fogyasztásának korlátozására vonatkozó szabályozás kidolgozását tervezi a kormány. Tovább olvasom