Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Az MKB Bank csökkenti autóflottáját

Egyes részlegek túlzottan magas költségszinttel működnek, ezért a bankcsoport jelentős költségcsökkentést hajt végre.
Az MKB Bank a megkezdett reorganizációs program soron következő lépéseként több mint 30 százalékkal csökkenti autóflottájának méretét, amivel több százmillió forintos költségmegtakarítást ér el - közölte a hitelintézet kedden az MTI-vel.

Az MKB közleménye ismerteti: egyes részlegek túlzottan magas költségszinttel működnek, ezért a bankcsoport jelentős költségcsökkentést hajt végre annak érdekében, hogy a lehető legalacsonyabb költséggel működő, sikeres, "fair" bank legyen.

Az átalakítási program első lépéseként az MKB Bank már értékesítette tulajdonrészét biztosító társaságaiban, valamint önálló pénzügyi társaságot hozott létre a bankot terhelő rossz portfólióelemek kezelésére. Következő lépésként több mint 30 százalékkal csökkenti autóflottájának méretét, költséges fenntartású, prémium kategóriás autóinak túlnyomó részétől is megválik. A döntés következtében a bank a következő időszakban évente több százmillió forintos költségmegtakarítást ér el.

Az MKB 99,99 százalékos tulajdonosa a magyar állam, amely 55 millió euróért vásárolta meg a pakettet a Bayerische Landesbanktól. Az eladó vállalta, hogy az átadás előtt 270 millió eurós tőkerendezést hajt végre a bankban. A tranzakció 2014. szeptember 29-én zárult.

Az MNB 2014. december 18-án a pénzügyi közvetítőrendszer egyes szereplőinek biztonságát erősítő intézményrendszer továbbfejlesztéséről szóló 2014. évi törvény alapján rendelte el az MKB Bank Zrt. szanálását, vette át a bank feletti tulajdonosi és igazgatósági jogkörök gyakorlását, egyben szanálási biztosokat rendelt ki.

Matolcsy György jegybankelnök a döntés bejelentésekor azt mondta, az MKB alkalmas arra, hogy egy 12-18 hónapos reorganizációs szakasz után Magyarország egyik legjobb bankja legyen. Közölte, azt javasolják, hogy ezt követően a bank ne maradjon állami tulajdonban, továbbá lehetségesnek nevezte a tőzsdei privatizációt is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DiákÉSZ: dolgozhassanak a passzív hallgatók is

Amíg a hallgató nem szünteti meg, csak szünetelteti hallgatói jogviszonyát, addig teljesen… Tovább olvasom