Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Az MNV-hez tartozó cégek listáját az EXIM Bank vezeti

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-hez (MNV) tartozó állami többségi tulajdonú cégek közül egyetlen cég, a Magyar Export-Import Bank Zrt. vezérigazgatójának alapbére (3,621 millió forint) haladja meg a bankot felügyelő MNV vezérigazgatójának havi (3,5 millió forintos) alapbérét.
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kedden a honlapján tette közzé a hozzá tartozó cégekre, és a saját vezetőire vonatkozó főbb adatokat. Ettől függetlenül a cégeknek a saját honlapjukon közzé kell tenniük a részletes adatokat is.

Az MNV listáján szereplő cégek mindegyikének vezérigazgatója, illetve első számú vezetője az alapbére 80 százalékának megfelelő prémiumot kaphat.

Kétmillió forinton felül van a Magyar Posta (2,84 millió forint), a Magyar Villamos Művek (2,765 millió forint), a Szerencsejáték Zrt. (2,185 millió forint), a KOPINT-DATORG Infokommunikációs Zrt. (2,055 millió forint) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (2,309 millió forint) vezérigazgatójának havi alapbére, valamint a Magyar Export-Import Bank Zrt. munkaviszonyban álló elnökének alapbére, ami havi 2,044 millió forint.

Meghaladja az egymillió forintot a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. (1,514 millió forint), a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. (1,964 millió forint), a Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Zrt. (1,411 millió forint) vezérigazgatójának az alapbére, valamint a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. munkaviszonyban lévő igazgatósági elnökének havi 1,507 millió forintos alapbére.

Az erdészeti gazdaságok vezérigazgatói 725 ezer és 1,063 millió forint közötti havi alapbérrel rendelkeznek.

A Tiszavíz Kft. ügyvezető igazgatójának havi alapbére 986 ezer forint, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. ügyvezető igazgatójáé 300 ezer forint, a Mezőhegyesi Állami Ménes Lótenyésztő és értékesítő Kft. ügyvezető igazgatójáé pedig 509 ezer forint.

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) elnöke havi 350 ezer forint, az Ellenőrző Bizottság elnöke 170 ezer forint tiszteletdíjat kap.

Az ezen a listán szereplő cégek választott testületeinek elnökei közül a Magyar Posta, a Szerencsejáték ZRt, az MVM Zrt. igazgatósági elnökei jellemzően 300-350 ezer forint tiszteletdíjat kapnak, míg a felügyelő bizottsági elnökök 170-180 ezer forintot.

A Magyar Exporthitel Biztosító igazgatóságának elnöke havi 270 ezer forint, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. igazgatósági elnöke pedig havi 170 ezer forint tiszteletdíjat kap.

A felügyelő bizottsági elnökök tiszteletdíja 55 ezer és 170 ezer forint között van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átmeneti gázár-csökkentés várható

Legkorábban szeptember végén derül ki, hogy az októbertől érvényes új gázárak mennyivel csökkennek,… Tovább olvasom