Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Az MVH 12-éig várja az adatokat a gazdáktól

Március 12-éig kell adatokat szolgáltatniuk azoknak a gazdáknak, akik a Darányi Ignác Program (ÚMVP) keretében a 2007–2013-as programozási időszakban agrártámogatásokban részesültek – értesítette lapunkat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).
A kötelezettség kiterjed minden, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) és a Halászati Operatív Program (HOP) keretében támogatott ügyfélre, és az csak elektronikusan teljesíthető.

Idén egyszerűbb az adatszolgáltatás. Az ügyfelek adminisztrációs terheinek csökkentése érdekében kevesebb a kérdés, továbbá több jogcímmel kapcsolatban nem kérnek adatokat az ügyfelektől, mivel azokat más forrásokból szerzik be. Eddig az érintett gazdálkodók mintegy 30 százaléka teljesítette kötelezettségét. Ez az arány ugyan meghaladja a korábbi évekét, ám 19 ezren még mindig hátra vannak. Az e-monitoring benyújtása összesen 28 ezer termelőt érint és a korábbi évekhez hasonlóan interneten, ügyfélkapus bejelentkezéssel lehet teljesíteni.

Amennyiben a gazdálkodó rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval, a www.mvh.gov.hu oldalon az „Elektronikus ügyintézés" menüben az e-monitoring alkalmazást kiválasztva, az ügyfélkapun keresztül, a regisztrációs szám beírásával le tudja tölteni a névre szóló adatlapokat. Az adatszolgáltatás elvégezhető meghatalmazottal is, a tavalyi jelszóval.

Amennyiben valaki elveszítette vagy elfelejtette a jelszavát, a „G946" nyomtatvány kitöltésével, személyesen vagy postai úton kérhet újat. A nyomtatvány letölthető az MVH honlapjáról is. A monitoring adatszolgáltatás kitöltését útmutatók segítik, melyeket szintén az MVH honlapján lehet megtalálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Küzdelem az egy százalékokért

Hogyan igyekeznek elnyerni a személyi jövedelemadóból származó egyszázalékos felajánlásokat a különböző non-profit szervezetek, alapítványok? Erről kérdeztünk három eltérő profilú szervezetet. Tovább olvasom