Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 7°C Még több cikk.

Az OPEC mind kevesebb olajat termel

Az OPEC-en kívüli országok közben napi 170 ezer hordóval növelték termelésüket.
A kőolajexportáló országok szervezetéhez (OPEC) tartozó olajállamok mind kevesebb nyersanyagot hoznak felszínre, a szervezeten kívüliek azonban gyorsan növelik termelésüket.

A világ legnagyobb exportőre, Szaúd-Arábia bővíti termelését, ipari felmérések szerint júliusban napi 10 millió hordóra a júliusi napi 9,6 millióról. Az első negyedév végén még csak napi 9,3 millió hordóval termelt.

A növekmény azonban főleg hazai célokat szolgál, illetve részben pótolja a líbiai és az iraki fejlemények miatt kieső mennyiségeket, de az egész OPEC így is csak napi 30,31 millió hordó kőolajat termelt a múlt hónapban: ez napi 100 ezer hordóval kevesebb a júniusinál - közölte az OPEC statisztikai szolgálata a hét végén.

Az OPEC-en kívüli országok közben napi 170 ezer hordóval növelték termelésüket.

Az OPEC friss előrejelzése szerint a szervezethez tartozó országok olajára jövőre napi 29,65 millió hordós kereslet ígérkezik, napi 265 ezer hordóval kisebb az ideinél. Közben a szervezeten kívüli országok kínálata napi 1,15 milli hordóval napi 55 millió hordóra növekedhet.

A világ kőolajkereslete jövőre várhatóan napi 1,04 millió hordóval haladja meg az ideit az OPEC szerint.

(1 hordó = 159 liter)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt egy vásárhelyi cég

Nemzeti Adó- és Vámhivatal legfrissebb adóslistáján 299,8 milliói forinttal a 24. helyen áll egy vásárhelyi bejegyzésű cég. Tovább olvasom