Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

Bajnai zárta be a kereskedést a New York-i értéktőzsdén

Bajnai Gordon miniszterelnök zárta be a kereskedést kedden helyi idő szerint 16 órakor a New York-i értéktőzsdén.
- Ez protokollszokás, általában egy kiemelt vendégnek adják meg ezt a lehetőséget, ma a Magyar Köztársaság miniszterelnökének volt erre lehetősége - mondta a tőzsde Wall Street-i épülete előtti rögtönzött sajtótájékoztatóján. Kifejtette, hogy hosszabb beszélgetést folytatott a tőzsde elnökével, aki nagyra értékelte a magyarországi válságkezelést. Megjegyezte: sikeres napot tudott bezárni, mert "szerencsére 50 pontot felfelé ment a tőzsde".

Bajnai Gordon kitért arra: a tőzsdei találkozón elmondták neki, milyen nehéz volt Amerikában megbirkózni azzal, hogy a válság idején nagyon sokan azt akarták, zárjon be a tőzsde. A New York-i tőzsde vezetői azonban ennek ellenálltak, hiszen "a mindennapi forgalmat, az eladás és a vétel lehetőségét mindig biztosítani kell a befektetőknek".

A kormányfő az MTI-nek arra a kérdésére, napirenden van-e washingtoni látogatása, Barack Obama amerikai elnökkel való esetleges találkozója - az erre vonatkozó szándékot a külügyminiszter korábban jelezte - úgy felelt: "nem beszéltünk ilyenről, nincs ez most napirenden".

A miniszterelnök a szintén New Yorkban tartózkodó Balázs Péter külügyminiszterrel szerdán részt vesz az ENSZ Közgyűlés 64. ülésszaka általános vitájának megnyitóján.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Világbank jóváhagyta Magyarország egymilliárd eurós hitelét

A Világbank kedden jóváhagyta azt az egymilliárd eurós (1,4 milliárd dolláros) hitelt, amely a… Tovább olvasom