Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 13°C | 23°C Még több cikk.

Barizber, a sokarcú kft.

Csongrád megye - Az év kisvállalkozása kategóriában kapta meg a Presztízs díjat a Barizber Kft. A szentesi cég 21 éve gáztervezésre alakult, de ma már üzemcsarnokok, hűtőházak és baromfitelepek építése fűződik a nevéhez.
A Barizber Kft. 1989 végén alakult. A három alapító nevét felhasználva állt össze az a mozaikszó, amely ma már jóval bővebb tevékenységet jelent, mint a kezdetekkor. Az első években ugyanis csupán gáztervezésre és gázelosztók kivitelezésére szakosodott a vállalkozás. A tulajdonostársak idővel kiváltak, és a főállás mellett irányított cég 2000-től vált első számú munkahellyé a mérnök végzettségű Baranyi Imre számára. A társaság ügyvezetője lapunknak elmondta, a második mérföldkő az volt, amikor lakatosipari munkákat kezdtek vállalni. Gabonasilókat, hűtőházat építettek, a Hungerit Zrt.-nél ők készítették az átjárófolyosókat, és a sasliküzem kialakítása is az ő nevükhöz fűződik. A vállalkozás éves árbevétele húsz esztendő alatt 150 ezerről 400 millió forintra nőtt.

– Kis munka nincs – vallja a cégvezető, aki szerint a kisebb haszonnal kecsegtető megbízásokat sem lehet elhanyagolni. Jó példa erre, hogy jó ideje a Barizber Kft. végzi a karbantartási munkákat a
Hunor Coop Zrt. több tucat Csongrád megyei üzletében.

– Nekünk nem klasszikus alvállalkozóink, hanem partnereink vannak. Az elmúlt 5–6 évben az Autark Kft.-vel, Szegvári Istvánnal és Tirpák Jánossal olyan csapatot hoztunk létre, amely közösen pályázik nagyobb munkákra, és együtt is végezzük el azokat – avatott be a részletekbe az ügyvezető.

Baranyi Imre, a társaság ügyvezetője a Pesztízs díjjal. Fotó: Frank Yvette
Baranyi Imre, a társaság ügyvezetője a Pesztízs díjjal.
Fotó: Frank Yvette

A kisvállalkozás 5 embert foglalkoztat, illetve alvállalkozókon keresztül további 7 főnek folyamatos munkát biztosít. Ha komolyabb kivitelezésről van szó, akár 40–50 szakembert kell irányítania Baranyi Imrének. – Szándékosan nem akartunk nagyra nőni, mert láttuk a rossz példákat, hogy mire jut egy cég, ha valamilyen oknál fogva nem tud munkát adni az alkalmazottjainak – tette hozzá.

Céljaikat nem érték volna el, ha nem fejlesztenek. A hasznot rendre visszaforgatták, korszerű gépeket vásároltak, illetve két másik céggel közösen telephelyet vettek Szentesen, a Szarvasi úton, ahol modern lakatosműhelyt alakítottak ki. Így, partnerekkel és technológiával felvértezve tudtak például zöldmezős beruházásban négy, egyenként 1500 négyzetméteres baromfiistállót tető alá hozni Kisteleken mindössze 73 nap alatt – a hetvennegyediken már csirkék voltak az ólban. A másik büszkeség a Tejszolg-Szentes Kft. napokban átadott új üzemcsarnoka, ahol szintén a Barizber Kft. volt a kivitelező. 2011 is húzós év lesz: Felgyőn 8 hónap alatt 10 baromfiistállót kell megépíteniük.

Mecénások

A Presztízs díj kiemelt mecénása a KÉSZ Holding Zrt.
Mecénások: Bonafarm-csoport (Pick Szeged Zrt. és Sole-Mizo Zrt.), Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Hungerit Zrt., Lapcom Kft., Szegedi Tudományegyetem, Legrand Zrt. A Presztízs díj támogatója a Szilánk Zrt., a gálaest hivatalos rádiója a Rádió Plusz volt.

Díjazottak

Az év kisvállalkozása a Barizber Kft., Az év középvállalkozása a Déli Farm Kft., Az év vállalkozása a Naturtex Gyapjú- és Tollfeldolgozó Kft., Az év új vállalkozása a Panomédia Kft., Az év üzletembere Bozó Zoltán, a MetalCom Zrt. vezérigazgatója lett 2010-ben. A KÉSZ Holding különdíját a Panomédia Kft. nyerte el.

Olvasóink írták

  • 2. szilléri 2011. február 11. 16:44
    „Már a 21 év végett is megérdemlik!

    A multik öt évente ,,tulajdonost" váltanak, és kapják a ,,támogatást" !

    Gr. !”
  • 1. alex007fl 2011. február 11. 08:40
    „Gratulálok Nekik és sok sikert a jövőben!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kicsik nélkül a nagyok sem boldogulnak

Idén első alkalommal a Presztízs díj mecénásai nyújtották át az elismerést az általuk jelölt vállalkozásnak. Az év kisvállalkozása elismerést Magyar József, a szentesi Hungerit Zrt. vezérigazgatója adta át a nyertesnek. Tovább olvasom