Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Bezárt egy bankfiók Mindszenten

Mindszent - Hasznosítani akarja az önkormányzat, de nem adja el az épületet, amelyben a K&H Bank működött Mindszenten. A pénzintézet 2008-ban nyitotta meg kisvárosi fiókját, amelyet a közelmúltban zárt be.
Bezárt a Kereskedelmi és Hitelbank (K&H) fiókja Mindszenten. A pénzintézet 2008-ban nyílt meg a kisvárosban, az egykori városi könyvtár helyén. A bezárás okairól a K&H Bank a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz: „a hitelköltségek és a bankadó összege arra kényszeríti a K&H-t, hogy folytassa rendkívüli költségmegszorító intézkedéseit. Ezért a létszám-racionalizálás részeként a K&H úgy döntött, hogy optimalizálja lakossági fiókhálózatát, így nyolc kisebb egységének ügyfeleit a térség közeli, nagyobb fiókjaiban szolgálja ki". Az optimalizálás nem érinti a K&H dolgozói létszámát – olvasható továbbá a közleményben.

Mindszenten egyébként még három pénzintézet – két takarékszövetkezet és egy bank – működik. A Köztársaság téri épület az önkormányzat tulajdona, a K&H bérelte azt – tudtuk meg Zsótér Károly polgármestertől. Azt mondta, gondolkoznak a volt banképület hasznosításán.

– Eladni nem szeretnénk, inkább bérbe adnánk – tette hozzá, de a részletekről egyelőre nem beszélt.

Eddig a bankfiókban fizethették be a szennyvízcsatorna-hozzájárulást a mindszentiek. Hevesi István, a víziközmű-társulás elnöke azt mondta lapunknak, azokat, akik átutalással törlesztik a pénzt, nem érinti a fiók megszűnése, mert a társulásnak megmaradt a számlája a banknál.
Akik készpénzzel rendezik a költséget – a többség ilyen –, azok az egyik takarékszövetkezetnél fizethetik be a hozzájárulást Mindszenten. Erről egyébként napokon belül mindenkit írásban tájékoztat a víziközmű-társulás.

Olvasóink írták

  • 1. ziza1 2011. március 25. 13:20
    „Tavaly arról volt szó, hogy a közalkalmazottak menjenek át (sőt kötelező volt) minden pénzintézettől a K&H-ba, mert ha bezár, akkor vissza kell Mindszentnek fizetnie az előre 5 évre kifizetett bérleti díjat. Ezzel mi a helyzet? Továbbá még kérdés, hogy miért herdálják már ismét a pénzünket azzal, hogy minden házhoz kiküldik levélben, hogy hova fizessük ezután a csatornázást. Miért nem lehetett az Önkormányzat, a K&H, az Okmányiroda, a műv. ház, a takarékszövetkezethez kitenni plakátokat és mint tudjuk itt szájról-szájra is terjed a hír. Már megint nm tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal??!!!!! Vagyis: van pénz számolatlanul, csak költeni kell.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székkutasi gazdasági elképzelések

Székkutas - Szél István, Székkutas polgármestere elkészítette részletes, hosszú távú gazdasági… Tovább olvasom