Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

Call center nyílik a szegedi postapalotában

Szeged - Május elején a szegedi postapalotában call centert nyit a svéd tulajdonú, budapesti székhelyű Transcom Hungary Kft. A multinacionális vállalatoknak szolgáltató cég az első, magyar nyelvű vidéki központját hozza létre.
– A szegedi postapalota egy teljes emeletén nyílik magyar nyelvű szolgáltató központ május elején – közölte lapunkkal Szabó Renáta, a Transcom Hungary Kft. HR-vezetője. – A svéd tulajdonú, call center szolgáltatást nyújtó cég magyarországi leányvállalata 150 munkahelyet teremt a Tisza-parti városban.

Arra a kérdésre, miért terjeszkednek vidéken, és miért éppen Szegeden, a HR-vezető a következőket válaszolta: – Régóta terveztük, és úgy gondoltuk, egy ilyen központnak jobb helye lesz vidéken. Szegedre azért esett a választás, mivel egyetemi város. Az is szempont volt, hogy itt nincs jelen olyan erősen a konkurencia, mint Pécsen vagy Debrecenben.

Megtudtuk: már toborozzák a leendő munkatársakat, a jelöltek túlnyomó többsége szegedi, noha a helyi lakcím nem volt kritérium. Óriási az érdeklődés, több mint 300-an jelentkeztek eddig. A diploma nem elvárás, de a középiskolai végzettségnek meg kell lennie. Mivel magyar nyelvű központot hoznak létre, csak minimális angoltudást várnak el, főként a szervezeten belüli kommunikáció miatt. A nyelvi kompetenciákat a toborzás során a cég méri fel az EU sztenderd skálája alapján.

Március közepétől már elindulhatnak az első belépőtréningek, amelyek egészen a nyitásig eltartanak. Mivel folyamatosan „töltik fel" a munkahelyeket, több lépcsőben tanítják be az embereket. Általában 4-6 hónap telik el, mire egy új munkatársra azt lehet mondani, hogy „kész van". – Ez egy olyan munkahely, ahol a tanulásnak sosincs vége, hiszen ez alapfeltétele a szakmai előmenetelnek is. Mivel stresszes munkakör az ügyfelek kiszolgálása, stresszkezelő tréningeket is tartunk munkatársainknak – tette hozzá Szabó Renáta.

Botka László, Szeged polgármestere elmondta, a város vezetése több fordulóban folytatott sikeres tárgyalásokat a nemzetközi cég menedzsmentjével, amelynek eredménye, hogy a vállalat Szegeden valósítja meg 150 új, zömében kvalifikált munkahelyet jelentő bővítését. Örömét fejezte ki a sikeres tárgyalások után, és megerősítette, hogy a város továbbra is kész minden szükséges segítséget megadni a munkahelyteremtő cégeknek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maroslelei fejlesztés

A Maroslele északi határában, az M43-as autópályától alig 900 méterre található, jelenleg szántóként művelésben lévő területeken ipartelepítési és telephely-fejlesztési beruházást indít az önkormányzat. Tovább olvasom