Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Családi vállalkozásokat is támogat az AMC

Pályázati felhívást tett közzé az Agrármarketing Centrum (AMC) a kis- és középvállalkozások, valamint a családi gazdaságok számára, hogy megjelenhessenek a magyar élelmiszeripart, gasztronómiát népszerűsítő termékbemutató, szakmai illetve fogyasztói bel- és külföldi kiállításokon, rendezvényeken - tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája az MTI-t.
Az AMC célja, hogy elősegítse a hagyományosan magyar, különleges és prémium minőségű termékek és kézműves élelmiszerek piaci pozíciójának, ismertségének növelését kül- és belföldön egyaránt.

A pályázatokat február 17. és augusztus 31. között lehet benyújtani az AMC-hez. A támogatás összege 200 000-2 000 000 forint között mozog, amelyhez legalább 50 százalékos vállalkozói önrészt kell biztosítania a pályázónak. A pályázatot legalább 60 nappal a rendezvény időpontja előtt kell benyújtani.

Az utóbbi években - emlékeztet a vidékfejlesztési tárca - az AMC kizárólag azokon a kiállításokon és rendezvényeken biztosított kedvezményes részvételi lehetőséget az élelmiszeripari vállalkozásoknak, amelyeken az intézmény maga is részt vett kiállítóként. A közösségi standon ilyenkor csak minimális területfoglalási és részvételi díjat kellett fizetniük a vállalkozásoknak.

Emellett azonban számos olyan kiállítást, fesztivált, rendezvényt is szerveznek mind bel- és külföldön, ahol az érdeklődő vállalkozók kisebb száma miatt nem érdemes az AMC-nek kollektív standon megjelennie. Vagy: különösen a külföldi kiállításoknál az intézmény éves munkaprogramjában nem szerepel közösségi részvétel.

Mindettől függetlenül lehetnek olyan célterületek, ahol egyes, speciális terméket előállító kisebb vállalkozások számára a megjelenés kiemelt üzleti jelentőséggel bír, ezért az AMC a pályázat kiírása mellett döntött - tartalmazza a közlemény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A piac nem vár kamatemelést

A elmúlt három kamatemelési döntés után az elemzők szinte egyöntetűen a jegybanki alapkamat 6,00… Tovább olvasom