Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Csányi felvásárolja a konkurenciát

Szeged - Csaknem 4 év után ismét egy kézbe kerülhet a két patinás magyar szalámigyár, a Herz és a Pick. Ha a Gazdasági Versenyhivatal is rábólint az ügyletre, akkor a Pick Szeged Zrt.-t tulajdonló Csányi Sándor befektetőcége, a Bonafarm Zrt. veheti meg a Herz Szalámigyár Zrt. eszközeit.
A felszámolás alatt álló budapesti élelmiszer-ipari társaság vagyonelemeit október elején hirdették meg 3,5 milliárd forintos kikiáltási áron. Ebből a védjegyek, szabadalmak 1,7 milliárdot, az ingatlanok 1,43 milliárdot, a gépek és a berendezések 320 millió forintot értek. A tranzakció áráról nincsenek információk, de értesülések szerint az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának az itthon igencsak jelentékeny húsipari vállalatcsoportot felépítő szlovák Penta-csoport elől sikerült felvásárolnia a szegedi szalámigyár konkurenciáját.

A Pick először 1994-ben vette meg a Herzet: a Herz Szalámigyár Részvénytársaság ebben az évben először lett a Pick-csoport tagja. A Leisztinger Tamás tulajdonában lévő Arago Befektetési Holding Zrt. 1997-ben szerzett többségi tulajdont a Pick-csoportban, így a Herzben is, amit aztán 2004-ben adott el Albrecht Ottó Clar Invest nevű cégének. Onnan került 4 hónap után, 2005 februárjában Jámbor János, a Formont Kft. ügyvezetőjének többségi tulajdonába.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2010. június 29. 20:00
    „RÁ FOG BÓLINTANI! Csányi et jó et.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A forint kissé erősödött

Kedd reggel kissé erősödött a forint, egy euró 267,77 forintot ért a nemzetközi bankközi… Tovább olvasom