Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Devizahitelek: Elhalasztotta a másodfokú döntést a bíróság a K&H perében

Az ügyben 2014. szeptember 9-én hozta meg az elsőfokú ítéletet a Fővárosi Törvényszék, amelyben részlegesen pert nyert a K&H Bank.
Március 6-ra halasztotta a másodfokú ítélet kihirdetését a K&H Bank Zrt. devizahiteles perében a Fővárosi Ítélőtábla pénteken Budapesten.

A bíróság egyben elutasította a felperes pénzintézet kérelmét, miszerint az ítélőtábla kezdeményezzen az Európai Unió Bíróságánál előzetes döntéshozatali eljárást a devizahiteles törvény uniós jogba ütközése miatt.

Az ügyben 2014. szeptember 9-én hozta meg az elsőfokú ítéletet a Fővárosi Törvényszék, amelyben részlegesen pert nyert a K&H Bank. A törvényszék szerint a bank díj- és költségemelésének egyes feltételei egy négy hónapos időszakban tisztességesek voltak, a kamatemelésé azonban nem.

Az ítélet ellen mind a pénzintézet, mind az alperes magyar állam fellebbezett.

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla október 27-én az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult az ügyben, mert álláspontja szerint az első devizahiteles törvény több paragrafusa alaptörvénybe ütközik; egyben a per tárgyalását felfüggesztette.

Az Ab 2015. január 29-én hozta meg döntését, amely szerint nem alaptörvény-ellenesek az első devizahiteles törvénynek a bíróság által kifogásolt szakaszai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelkedett a gázolaj ára, a benziné nem változott

Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. Tovább olvasom