Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

E-útdíj: a Getronics Magyarország nyerte a tendert

A Getronics Magyarország Kft. nyerte az e-útdíj tendert - közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szombaton.
A társaság az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: a megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer kiépítésére kiírt közbeszerzési eljáráson a Getronics Magyarország Kft. nyújtotta be a legjobb ajánlatot. A Getronics nettó 34,89 milliárd forintos áron vállalja a feladat elvégzését. A szerződéskötésre várhatóan december 27-én kerül sor.

A megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer tervezett indulási időpontja 2013. július 1.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szeptember végén hirdetmény közzétételével induló, gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer hazai kiépítésére. A társaság az erre jelentkező cégek, illetve konzorciumok közül - a részvételi felhívásban megfogalmazott feltételeket figyelembe véve - november elején négyet kért fel ajánlattételre.

Az indulókkal folytatott kétfordulós tárgyalássorozatot követően a Getronics Magyarország Kft. végső ajánlata tartalmazta a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást. A nyertes pályázó 34,89 milliárd forintért vállalta a rendszer teljes körű megvalósítását, amely technológiai megoldását tekintve a műholdas nyomkövetésre (GNSS/GPS) fog épülni.

A részletes tervek kidolgozását követően a rendszer kiépítése már kora tavasszal megkezdődik. A tervezett menetrend szerint a megvalósítás mérföldkövének számít a felhasználók (vagyis a fuvarozók) jövő év májusában induló előregisztrációja is, az új ügyfélszolgálati irodák és értékesítő pontok megnyitása, valamint a tesztüzem június eleji startja. A megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer tervezett indulási időpontja 2013. július 1.

Az autópálya-kezelő közleménye szerint az eljárás fontos fejleménye volt, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) december 13-án hozott határozatában elutasította az ajánlattevők között szereplő osztrák Kapsch Trafficom AG és a Kapsch Telematic Services Telematikai Szolgáltató közös jogorvoslati kérelmét. A két cég ebben amellett érvelt, hogy a szintén induló China International Telecommunication Construction Corporation részvételi jelentkezése érvénytelen volt.

Korábban a CAMPO Consulting Hungaria Zrt. és a szlovák Towercom Infrastructure is jogorvoslati kérelemmel fordult a KDB-hez, de a testület ezek egyikét sem találta megalapozottnak, így jelenleg nincs ismert akadálya az eljárás sikeres lezárásának - olvasható az Állami Autópálya Kezelő Zrt. közleményében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A NAV közzétette a januárban elszámolható üzemanyagárakat

A NAV közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban januárban… Tovább olvasom