Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Egyelőre senki sem akar kaszinókoncessziót venni

A Szerencsejáték Zrt. lehet az egyetlen nyertese a szerencsejáték-szervezésről szóló szabályozásnak, a költségvetési törvényben megjelent kaszinókoncessziós díjak ugyanis kockázatossá teszik a befektetőknek a magyar piaci megjelenést - ismerteti a pénteki Napi Gazdaság.
A gazdasági napilap cikke szerint a költségvetési törvényből kiolvasható 102,4 millió forintos koncessziós díj miatt nem várható, hogy tömegesen telepednének Magyarországra az online szerencsejátékot szervező cégek, ugyanis túlságosan magas az összeg.

A Napi Gazdasággal iparági szakértők közölték, jelen állás szerint valószínűtlen, hogy az unióban működő nagyobb cégek bármelyike jelentkezik Magyarországon, és még az sem tűnik reálisnak, hogy a jelenlegi feltételek mellett fontolóra vegyék a koncesszió megvásárlását. Sehol Európában nincsenek ilyen magas díjak, ezt egyszerűen senki sem akarja megfizetni Ez a rendszer így nem piacnyitást tükröz, sokkal inkább protekcionizmust - hívják fel a figyelmet a szakértők. A magyar piac mérete és a benne rejlő lehetőségek nem vonzóak, a játékszervezők ezért inkább ott fektetnek be, ahol kedvezőbbek a belépés feltételei, s nagyobb az esélye a gazdaságilag sikeres működésnek.

Az itteni kockázat túl nagy, a várható profit pedig kicsi - a magyar játékosok jellemzően jóval kisebb tétekben játszanak, mint a nyugat-európaiak, de még a régióhoz viszonyítva sem jelentős a fogadásra költött összeg. Ilyen környezetben nincs kaszinótulajdonos, aki évente százmilliót fizetne a jelenlétért. A szabályozás sem ideális a szervezők számára, bár vannak benne elfogadható elemek is - a tiszta játékbevétel után fizetendő 20 százalékos adó például nem extrém magas - olvasható a Napi Gazdaságban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Londoni elemzők: 1 százalék lehetett szeptemberben a magyar infláció

Nem kizárt, hogy a további hatósági közműdíj-csökkentések a következő hónapokban 1,0 százalék alatti éves ütemeket eredményeznek. Tovább olvasom