Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Egymilliós felügyeleti bírság a Takarékbanknak

A bank azért kapta a bírságot, mert nem teljesítette egy korábbi határozat rendelkezéseinek egy részét.
Egymillió forintra bírságolta a Takarékbankot a pénzügyi felügyelet, mert nem teljesítette egy korábbi határozat rendelkezéseinek egy részét.

Az április 22-re datált, de a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) honlapján csak szerdán közzétett határozat arra figyelmezteti a bankot, hogy a rendelkezéseknek maradéktalanul tegyen eleget, ennek elmaradása esetén a felügyeletnek jogszabályban biztosított intézkedések alkalmazására van lehetősége, ideértve további, magasabb összegű bírság kiszabását.

A PSZÁF korábbi, 2012. augusztus 9-i határozata több kötelezést is tartalmazott, amelyek közül a hitelintézet három pontnak nem tett eleget. E pontokban arra szólította fel a PSZÁF, hogy tartsa be a befektetési vállalkozások előzetes tájékozódási kötelezettségére vonatkozó jogszabályi előírásokat; a telefonon keresztül adott megbízások felvétele során a belső szabályozásában foglaltaknak megfelelően járjon el; a megbízások végrehajtása során teljesítse a limitáras megbízások tekintetében fennálló nyilvánosságra hozatali kötelezettségét, a megbízások végrehajtásának sorrendiségére irányadó kötelezettségét, végül a megbízások visszavonhatóságának biztosítására irányuló, a bank belső szabályzatában meghatározott kötelezettségét.

Olvasóink írták

  • 1. pachakuti 2013. július 10. 20:38
    „Ujjat húztatok Orbánnal?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fundamenta: az idén kissé növekedhet a lakáshitelezés

Az összes lakáscélú hitelfolyósítás az idén meghaladja az előző év végtörlesztés nélkül számított,… Tovább olvasom