Délmagyar logó

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 18°C | 33°C Még több cikk.

Éjszakai műszakban a revizorok: taxiznak a szórakozóhelyek között

Az esti órákban és a hétvégén sok az adóügyi visszaélés, ezért az adóhivatal revizorai taxiba ülnek és az éjszakai szórakozóhelyeket is ellenőrzik.
Az esti órákban és a hétvégén sok az adóügyi visszaélés, ezért az adóhivatal revizorai taxiba ülnek és az éjszakai szórakozóhelyeket is ellenőrzik - írja a Magyar Nemzet hétfői számában.

Linczmayer Szilvia, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője a lapnak elmondta: az esti órákban és a hét végén a legrosszabb a helyzet, a szórakozóhelyek némelyikén a pultosok alig adnak nyugtát a vendégeknek, a felszolgálók, a csaposok nemegyszer bejelentés nélkül végzik tevékenységüket, és az is előfordult, hogy az egész éjszaka a pult mögött állók papíron csak négy órát dolgoznak, a taxisok is több esetben elmulasztják az adóügyi igazolást kiállítani.


Fotó: privátbankár
Fotó: privátbankár

A hatóság emberei a tavaszi ellenőrzés-sorozatban a napközben dolgozókról sem feledkeznek meg, a revizorok áprilisban, májusban a tavaszi időszak gyakran felkeresett szolgáltatóit, üzleteit ellenőrizik alaposabban, így a nyári gumicserét futószalagon végző gumiszervizeket, autószerelő-műhelyeket, az ültetendő virágokat, növényeket kínáló kertészeteket, boltokat - írja a Magyar Nemzet.

Olvasóink írták

 • 14. istvang58 2013. április 23. 08:36
  „Mi van az ügyvédekkel?????????? azokat nem ellenőrzik a bajtársak?? Hátha nem adnak megfelelő számlát egy-egy ingatlan átírásánál. A földhívatalokban fellelhető melyik ügyvéd végezte az átírást, és utánna biztos meg is tudná m utatni a munkadíjáról kiállított számlát. Hol maradnak az orvosok ellenőrzései. STB.”
 • 13. qrumpli 2013. április 23. 07:05
  „Addig jár éjszaka a korsoslány a kútra még jól ellátják a baját!”
 • 12. jozko 2013. április 22. 12:57
  „Tapasztalatlan vagyok az éjszakai életben - inkább kérdezek.

  Söralátétet adnak a vendéglőben vagy a taxiban?
  Mert ha nem , az bizony adóbizonylat mellőzése...
  Úgy volt egykoron, hogy , hogy az adózással kapcsolatos minden tudnivaló és kötelezettség elfér majd rajta.
  Ha jól meggondolom, el is fér, még a legkisebben is : "Adózz!"
  /Éjszaka is.../”
 • 11. Együgyű 2013. április 22. 12:13
  „,,Éjszakai műszakban a revizorok: taxiznak a szórakozóhelyek között"
  Érdekesek tartom a 2014-es választások előtti nagy fülkeforradalmi hevületét? Talán ki lett adva a bevételek azonnali növelésének koncepciója? Vélelmezem az is érdekes, hogy csak egyeseket ellenőrizhetnek most? Az alábbiakat meg a nép régen tudja! ,,Linczmayer Szilvia, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője a lapnak elmondta: az esti órákban és a hét végén a legrosszabb a helyzet, a szórakozóhelyek némelyikén a pultosok alig adnak nyugtát a vendégeknek, a felszolgálók, a csaposok nemegyszer bejelentés nélkül végzik tevékenységüket, és az is előfordult, hogy az egész éjszaka a pult mögött állók papíron csak négy órát dolgoznak, a taxisok is több esetben elmulasztják az adóügyi igazolást kiállítani." Sőt azt is, hogy napközben sem különb a helyzet! Ha még azt is tudná a szóvivő, hogy a Szent Istváni örökségű nép hova küldené még a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőreit taxival.”
 • 10. vakanyad 2013. április 22. 11:51
  „Aztán milesz az albérleteztetőkkel,üzlet kiadókkal,azok vígan adócsalhatnak?”
 • 9. Egyolvasó 2013. április 22. 10:56
  „Az oco boltokat mikor fogják ellenőrizni? A piacokon a Román árusokat is állandóan elkerülik. Igaz azoknak nem Magyar a tulajdonosuk ezért ellenőrizni sem kell.
  Olyanok szaladgálnak luxus autókkal akik egy nap sem dolgoztak, munkahelyük nincs, mégsem ellenőrzi őket senki.”
 • 8. Byron67 2013. április 22. 10:36
  „Pardon! Ellenőrzések esetén a pénzt átadják, majd igazolják magukat. Ha minden rendben van, akkor pénzt vissza és nemleges jegyzőkönyvet állítanak ki. Ha problémát találnak, pénz vissza, majd jön a jegyzőkönyv, az ellenőrzés és a bírság.
  Áruvásárlás esetén is ez a módi. Persze éttermi/kocsmai/büfé szolgáltatás esetében nyilván előbb kifizetik, majd igazolják NAV-os mivoltukat. Ilyenkor persze megintcsak visszakapják a pénzüket, és jöhet a simogatás, dicséret, vagy az elmarasztalás.
  Egy-egy bírság, utólagos behajtás összeget 100-200-500eFt, attól függ, mennyire volt "sáros" az illető vállalkozás. Nos, azt hiszem ez esetben bőven fedezve van még az is, ha esetleg nem kérik vissza a szolgáltatás árát, amit ugyebár a pénzügyii-számviteli törvény megenged.
  Persze a másik oldalról nézve nem kellene "<moderálva>házinak" lenni, és nem kellene csalni, akkor nincs rettegés. De hogy ebben az esetben miképpen tud életben maradni egy vállalkozás, az már egy másik történet, egy másik, messzi-messzi galaxisban.... :-)”
 • 7. Qllancs 2013. április 22. 10:02
  „Nem csak éjjel...de nappal se adnak számlát.Sokat viszem a nagyit orvoshoz..de. még sohasem kaptunk számlát.
  De sorlhatnánk itt estig ..ki nem még .
  Ha nem kéne min. 52 féle adót befizetni , a megtermelt 100.- ból 75 .- adózni más lenne a helyzet !”
 • 6. anonimusvok 2013. április 22. 09:01
  „Talán ha lejjebb vinnék az ÁFÁ-t?? Vagy az üzemanyagköltségeket?? Az ev-terheit??lehet taxis sem okoskodna....mellesleg 2 ........ revizor, eltaxizik egy este alatt 20-30 ezer ft-ot (utána hajnalban meg próbaétkezés az olajbányászbüfében mert éhes a ..... ), 10 próba nap alatt ez 200e-300e ft!!! ezt ki fizeti?? HÁT MI!!
  Üzzeném a taxisoknak, nyugodjanak meg, a "kedves" revizorok <moderálva> hogy azért meglehet őket ismerni! ;)büntessünk mindenkit éljen ez az!!!!!!!!!!!!!! messze van Európa......”
 • 5. hawaiiklub 2013. április 22. 09:01
  „Furcsa, hogy most jut eszükbe taxisokat szórakozóhelyeket ellenőrizni. A ´90-es években is ez volt, aki csak tudott, menekült az adózás elől. És most 2013-ban jött a nagy felismerés, hogy alig adnak számlát az éjszakai életben...”
 • 4. hawaiiklub 2013. április 22. 08:55
  „"A nem olcsó taxi számlát kinek a zsebéből fizetik?"

  Nyugalom, a bírságok bőven fedezik a számlát.”
 • 3. rt0831 2013. április 22. 08:37
  „A nem olcsó taxi számlát kinek a zsebéből fizetik?”
 • 2. zehn 2013. április 22. 08:36
  „Így van. Mindenkit ellenőrizzünk, ahol lehet keményen büntessünk! A kéregető koldusokra is felhívnám a figyelmet! Nem adnak számlát! Helyeslem továbbá, hogy azt a fővárosi, igen fiatal képviselő urat békén hagyták, aki egy év alatt több tíz(száz?) millióval növelte vagyonát. Biztos éjt, nappallá tévő kétkezi ,áldozatos munkájával.Vagy, ahogyan állította, jól mentek a befektetési tőzsdei papírjai. Mert ő okos, előre látó és különben is fideszes,tehát jó, ha nem kutakodnak hanem elmennek a......”
 • 1. M.Aurelius 2013. április 22. 08:25
  „Lehetne még sorolni, se a fodrásznál, villanyszerelőnél, gépjárművesnél, szobafestőnél, és a többi hasonló, lakossági szolgáltatással foglakozóknál igen ritka a számlatömb a kezükben, szerintem.
  De, lehet csak én vagyok a figyelmetlen, most, hogy ezt felemlegetik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A köztársasági elnök hétfőn kinevezi Gerhardt Ferencet az MNB alelnökének

Áder János köztársasági elnök hétfő délután nevezi ki Gerhardt Ferencet a Magyar Nemzeti Bank (MNB)… Tovább olvasom