Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 01. kedd - Egyed, Egon

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Gazdaság > Éjszakai műszakban a revizorok: taxiznak a szórakozóhelyek között

Éjszakai műszakban a revizorok: taxiznak a szórakozóhelyek között

Az esti órákban és a hétvégén sok az adóügyi visszaélés, ezért az adóhivatal revizorai taxiba ülnek és az éjszakai szórakozóhelyeket is ellenőrzik.

mti - 2013.04.22. 07:40
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Az esti órákban és a hétvégén sok az adóügyi visszaélés, ezért az adóhivatal revizorai taxiba ülnek és az éjszakai szórakozóhelyeket is ellenőrzik - írja a Magyar Nemzet hétfői számában.

Linczmayer Szilvia, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője a lapnak elmondta: az esti órákban és a hét végén a legrosszabb a helyzet, a szórakozóhelyek némelyikén a pultosok alig adnak nyugtát a vendégeknek, a felszolgálók, a csaposok nemegyszer bejelentés nélkül végzik tevékenységüket, és az is előfordult, hogy az egész éjszaka a pult mögött állók papíron csak négy órát dolgoznak, a taxisok is több esetben elmulasztják az adóügyi igazolást kiállítani.


Fotó: privátbankár
Fotó: privátbankár

A hatóság emberei a tavaszi ellenőrzés-sorozatban a napközben dolgozókról sem feledkeznek meg, a revizorok áprilisban, májusban a tavaszi időszak gyakran felkeresett szolgáltatóit, üzleteit ellenőrizik alaposabban, így a nyári gumicserét futószalagon végző gumiszervizeket, autószerelő-műhelyeket, az ültetendő virágokat, növényeket kínáló kertészeteket, boltokat - írja a Magyar Nemzet.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 14 hozzászólás
Moderálásra küldöm 14. istvang58 2013.04.23. 08:36

Mi van az ügyvédekkel?????????? azokat nem ellenőrzik a bajtársak?? Hátha nem adnak megfelelő számlát egy-egy ingatlan átírásánál. A földhívatalokban fellelhető melyik ügyvéd végezte az átírást, és utánna biztos meg is tudná m utatni a munkadíjáról kiállított számlát. Hol maradnak az orvosok ellenőrzései. STB.

Moderálásra küldöm 13. qrumpli 2013.04.23. 07:05

Addig jár éjszaka a korsoslány a kútra még jól ellátják a baját!

Moderálásra küldöm 12. jozko 2013.04.22. 12:57

Tapasztalatlan vagyok az éjszakai életben - inkább kérdezek.

Söralátétet adnak a vendéglőben vagy a taxiban?
Mert ha nem , az bizony adóbizonylat mellőzése...
Úgy volt egykoron, hogy , hogy az adózással kapcsolatos minden tudnivaló és kötelezettség elfér majd rajta.
Ha jól meggondolom, el is fér, még a legkisebben is : "Adózz!"
/Éjszaka is.../

Moderálásra küldöm 11. Együgyű 2013.04.22. 12:13

,,Éjszakai műszakban a revizorok: taxiznak a szórakozóhelyek között"
Érdekesek tartom a 2014-es választások előtti nagy fülkeforradalmi hevületét? Talán ki lett adva a bevételek azonnali növelésének koncepciója? Vélelmezem az is érdekes, hogy csak egyeseket ellenőrizhetnek most? Az alábbiakat meg a nép régen tudja! ,,Linczmayer Szilvia, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője a lapnak elmondta: az esti órákban és a hét végén a legrosszabb a helyzet, a szórakozóhelyek némelyikén a pultosok alig adnak nyugtát a vendégeknek, a felszolgálók, a csaposok nemegyszer bejelentés nélkül végzik tevékenységüket, és az is előfordult, hogy az egész éjszaka a pult mögött állók papíron csak négy órát dolgoznak, a taxisok is több esetben elmulasztják az adóügyi igazolást kiállítani." Sőt azt is, hogy napközben sem különb a helyzet! Ha még azt is tudná a szóvivő, hogy a Szent Istváni örökségű nép hova küldené még a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőreit taxival.

Moderálásra küldöm 10. vakanyad 2013.04.22. 11:51

Aztán milesz az albérleteztetőkkel,üzlet kiadókkal,azok vígan adócsalhatnak?

Moderálásra küldöm 9. Egyolvasó 2013.04.22. 10:56

Az oco boltokat mikor fogják ellenőrizni? A piacokon a Román árusokat is állandóan elkerülik. Igaz azoknak nem Magyar a tulajdonosuk ezért ellenőrizni sem kell.
Olyanok szaladgálnak luxus autókkal akik egy nap sem dolgoztak, munkahelyük nincs, mégsem ellenőrzi őket senki.

Moderálásra küldöm 8. Byron67 2013.04.22. 10:36

Pardon! Ellenőrzések esetén a pénzt átadják, majd igazolják magukat. Ha minden rendben van, akkor pénzt vissza és nemleges jegyzőkönyvet állítanak ki. Ha problémát találnak, pénz vissza, majd jön a jegyzőkönyv, az ellenőrzés és a bírság.
Áruvásárlás esetén is ez a módi. Persze éttermi/kocsmai/büfé szolgáltatás esetében nyilván előbb kifizetik, majd igazolják NAV-os mivoltukat. Ilyenkor persze megintcsak visszakapják a pénzüket, és jöhet a simogatás, dicséret, vagy az elmarasztalás.
Egy-egy bírság, utólagos behajtás összeget 100-200-500eFt, attól függ, mennyire volt "sáros" az illető vállalkozás. Nos, azt hiszem ez esetben bőven fedezve van még az is, ha esetleg nem kérik vissza a szolgáltatás árát, amit ugyebár a pénzügyii-számviteli törvény megenged.
Persze a másik oldalról nézve nem kellene "<moderálva>házinak" lenni, és nem kellene csalni, akkor nincs rettegés. De hogy ebben az esetben miképpen tud életben maradni egy vállalkozás, az már egy másik… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 7. Qllancs 2013.04.22. 10:02

Nem csak éjjel...de nappal se adnak számlát.Sokat viszem a nagyit orvoshoz..de. még sohasem kaptunk számlát.
De sorlhatnánk itt estig ..ki nem még .
Ha nem kéne min. 52 féle adót befizetni , a megtermelt 100.- ból 75 .- adózni más lenne a helyzet !

Moderálásra küldöm 6. anonimusvok 2013.04.22. 09:01

Talán ha lejjebb vinnék az ÁFÁ-t?? Vagy az üzemanyagköltségeket?? Az ev-terheit??lehet taxis sem okoskodna....mellesleg 2 ........ revizor, eltaxizik egy este alatt 20-30 ezer ft-ot (utána hajnalban meg próbaétkezés az olajbányászbüfében mert éhes a ..... ), 10 próba nap alatt ez 200e-300e ft!!! ezt ki fizeti?? HÁT MI!!
Üzzeném a taxisoknak, nyugodjanak meg, a "kedves" revizorok <moderálva> hogy azért meglehet őket ismerni! ;)büntessünk mindenkit éljen ez az!!!!!!!!!!!!!! messze van Európa......

Moderálásra küldöm 5. hawaiiklub 2013.04.22. 09:01

Furcsa, hogy most jut eszükbe taxisokat szórakozóhelyeket ellenőrizni. A ´90-es években is ez volt, aki csak tudott, menekült az adózás elől. És most 2013-ban jött a nagy felismerés, hogy alig adnak számlát az éjszakai életben...


14 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...