Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 15°C Még több cikk.

Elbocsátások az édesiparban a chipsadó miatt

A Bonbonetti Kft. a napokban csoportos létszámleépítést jelentett be a munkaügyi központnál - írja a Népszabadság hétfői számában.

Megkezdődtek az elbocsátások a népegészségügyi termékdíj által leginkább érintett édesiparban, a Bonbonetti Kft. a napokban csoportos létszámleépítést jelentett be a munkaügyi központnál - írja a Népszabadság hétfői számában.

Sánta Sándor vezérigazgató a lapnak elmondta: a társaságnak hatvankét dolgozójától kell megválnia, a Bonbonetti a már megszavazott chipsadó miatt kényszerült a leépítésre. Már a parlament előtt van a teher növeléséről, az érintett termékkör szélesítéséről szóló javaslat, amelynek következtében további állások szűnhetnek meg az ágazatban - közölte a cégvezető.

Szeptemberben a Chio már bejelentette, hogy az adó miatt Franciaországban és Csehországban valósítja meg az eredetileg Magyarországon tervezett fejlesztéseit - emlékeztet a lap.

A Népszabadság úgy tudja, hogy más élelmiszer-ipari cégeknél is napirenden vannak a leépítések az adó miatt.

A népegészségügyi adóból a kormány az idén ötmilliárd, jövőre húszmilliárd forint bevételre számított, a szakmai szövetségek szerint azonban az adó nyomán jövőre 25 milliárdos fizetési kötelezettségük lenne az érintett cégeknek, ennek több mint felét az édesiparnak kellene az idén kitermelnie.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közlése szerint az érintett cégek 566,6 millió forintot vallottak be szeptemberre - ismerteti a lap, hozzátéve: a gyártók, kereskedők a nyár folyamán jókora készleteket halmoztak fel az adó által érintett termékekből, ami miatt kitolódott az adóköteles termékek forgalomba kerülésének ideje.

Olvasóink írták

 • 5. csupika 2011. október 31. 18:57
  „Engem az aggaszt, hogy ismét sok (több?) lesz az ismeretlen eredetű édesség, amit a piacon lehet majd beszerezni pult alól. Az édesség is csempészárú lesz, ahogy a cigaretta? Vagy már most is az?”
 • 4. 620829 2011. október 31. 15:48
  „Alig marad itt lassan valaki.......de miért is kéne.....egy viccországért nem kell könnyet ejteni.”
 • 3. macs 2011. október 31. 12:04
  „Hurrá, kirúgnak egy csomó embert, elviszik a beruházást. Mennyit bukik így az ország - SzJA, céges adók, stb. - és mennyit nyer az adón?
  Nem baj, egészségesen fogunk táplálkozni! :-D”
 • 2. 620829 2011. október 31. 10:38
  „H...ingériában-ahol külön müsort szerveznek...hogy szeretik....mindezt az ország tv-jén este 8-kor...hát csak röhögni lehet...röhejország az röhejország...congratulation.....ezek a hírek csak megerősítik a fülkeforradalaom szavazóinak és szavazatuk tárgyának.......na itt befejezem....de azért röhögni ugye szabad????”
 • 1. tótkomlósi 2011. október 31. 09:28
  „Gratulálok!

  Erre mit mond az igen tisztelt k.rmány?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

95 járművet lízingel a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. öt évre nettó 2,774 milliárd forintért lízingel nehézgépjármű-flottát. Tovább olvasom