Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Elégedetlenek, de nem váltanak munkahelyet a magyarok

A magyar munkavállalók inkább ragaszkodnak a biztos állásukhoz, mintsem hogy új kockázatokat vállaljanak.
Elégedetlenek munkahelyükkel a magyarok, mégsem szívesen váltanak, ragaszkodnak a biztos állásukhoz - derül ki a Randstad munkaerő-piaci szolgáltató cég nemzetközi felméréséből, amelynek eredményeit hétfőn juttatta el az MTI-hez.

A 33 országra kiterjedő kutatás adatai szerint Magyarországon a megkérdezettek 13 százalékának változott az állása az elmúlt hat hónapban, ami rendkívül alacsony érték, ennél kevesebbet csak Luxemburgban mértek.
Az átlag 24 százalék, de a többi közép-európai országban is jóval magasabb volt a munkahelyváltások aránya, mint Magyarországon: Szlovákiában és Csehországban 17 százalék, Ausztriában és Lengyelországban pedig 21 százalék - írja a Randstad.

Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója a közlemény szerint elmondta: a magyar munkavállalók inkább ragaszkodnak a biztos állásukhoz, mintsem hogy új kockázatokat vállaljanak.

A megkérdezett magyar munkavállalók 52 százaléka elégedett a munkájával, aminél kevesebbet csak Hongkongban és Japánban mértek. A válaszadók 16 százaléka ugyanakkor kifejezetten elégedetlen, ami a második legmagasabb érték világszerte - idézi a közlemény a Randstad Hungary ügyvezetőjét.

A felmérés szerint a globális munkaerő-piaci trendek egyértelműen a gazdasági válság végét jelzik, a Randstad mobilitási index például 2010-hez képest 10 százalékos növekedést mutat. Ez azt jelenti, hogy az emberek világszerte egyre jobban bíznak magukban, nyitottabbak az új lehetőségekre és bátrabban váltanak munkahelyet, ami újra kiélezi a tehetségek megszerzéséért vívott versenyt, és a globális munkaerőpiacot is felpörgeti - jegyezte meg Baja Sándor a közleményben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszületett a megállapodás a devizahitelek forintosításáról

Bejelentette a Nemzetgazdasági Minisztérium és az MNB, hogy megkötötték a devizahitelesek érdekeinek védelméhez és a forint árfolyamának megóvásához szükséges megállapodásokat. Tovább olvasom