Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Élénkült a BÉT forgalma januárban

Januárban élénkült a Budapesti Értéktőzsde forgalma, kétszeres árfolyamértéken számolva 924 milliárd forint értékben születtek üzletek a részvénypiacon.
Ez 53 százalékkal magasabb a decemberi rendkívül alacsony, 605 milliárd forintos forgalomnál - derül ki a BÉT hétfőn közölt havi statisztikájából, amely a brókercégek jelentésein alapul.

Tavaly januárhoz képest 63,5 százalékos bővülést mutat a forgalom, 2009 januárjában 565 milliárd forintot tett ki a részvénypiaci adásvétel.

A részvények forgalma a teljes azonnali piaci forgalom 98,5 százalékát adta januárban. Az összforgalom 938 milliárd forintot ért el, az előző hónaphoz képest 34 százalékkal emelkedett. Ez a részvények mellett magában foglalja a befektetési és kárpótlási jegyek, a certifikátok, az állampapírok, a vállalati kötvények és a jelzáloglevelek forgalmát is.

Az idén januárban erősödtek a részvényárak, a tőzsde hivatalos részvényindexe, a BUX a hónap utolsó kereskedési napján 21.831 ponton állt, 604 ponttal, 2,85 százalékkal magasabban a decemberi záró értékénél.

A brókercégek forgalmi listáján az első három helyen nem változott a sorrend az előző hónaphoz képest. Januárban az Erste Befektetési Zrt. bonyolította le a legnagyobb tőzsdei forgalmat, a társaság 233 milliárd forint értékben forgalmazott részvényeket. A forgalmi lista második helyén a Concorde Értékpapír Zrt. áll 119 milliárd forinttal, harmadik a Cashline Értékpapír Zrt. 86 milliárd forintos forgalommal. A negyedik és ötödik legnagyobb forgalmazó a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe és az UniCredit Bank Hungary volt 84 illetve 60 milliárd forintos részvény adásvétellel.

A származékos piacon januárban az előző hónapnál kevesebb deviza és részvény ügyletet kötöttek, míg a határidős BUX forgalma erősödött. A deviza kontraktusokkal 233 milliárd forint értékben kereskedtek a decemberi 371 milliárd forintos forgalom után. Az egyedi részvényekre 216 milliárd forint értékben született határidős ügylet az előző havi 330 milliárd forintos forgalom után. A határidős BUX forgalma 120 milliárd forint volt januárban, míg decemberben 93 milliárd forintot tett ki.

Az áruszekcióban januárban 2,8 milliárd forint értékben kötöttek gabonaügyleteket a decemberi 8,8 milliárd forint után.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötszörösére emelték a büntetést

Minden 20 főnél több embert foglalkoztató cégnél létszámarányosan kell megváltozott munkaképességű embereket alkalmazni. Tovább olvasom