Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Elhalasztották a másodfokú döntést a Raiffeisen Lízing ügyében is

Az alperes magyar állam képviselője az elsőfokú ítélet helybenhagyását kérte, amely szerint a bank általános szerződéses feltételei tisztességtelenek.
Március 18-ra halasztotta a határozat kihirdetését a Raiffeisen Lízing Zrt. magyar állam ellen indított forinthitel-szerződésekkel kapcsolatos perében a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla pénteken.

Az ítélőtábla egyben elutasította a felperes pénzintézet kérelmét arra, hogy a bíróság az Európai Unió bíróságánál előzetes döntéshozatali eljárást kezdeményezzen, valamint az Alkotmánybírósághoz (Ab) forduljon a 2014. évi 38-as törvény alkotmányellenessége miatt. A hitelintézet fellebbezésében, a Raiffeisen Bankhoz hasonlóan az elsőfokú ítélet megváltoztatását kérte és azt, hogy a bíróság állapítsa meg: a forintalapú fogyasztói, illetve a devizaalapú fogyasztói kölcsönszerződéseiben alkalmazott szerződéses kikötések tisztességesek és ezért érvényesek.

Közölte azt is, amennyiben az ítélet felülbírálásra alkalmatlan, annak hatályon kívüli helyezését követően a per újratárgyalását indítványozza a felperes. Az alperes magyar állam képviselője az elsőfokú ítélet helybenhagyását kérte, amely szerint a bank általános szerződéses feltételei tisztességtelenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az elemzők idén 2,5-2,8 százalékos GDP-növekedést várnak

Az idei év egészére a GDP növekedés elérheti a 2,8 százalékot. Hozzátette, a beruházások növekedése… Tovább olvasom